Nová Tesla Model 3 Performance už jezdí, premiéra je za dveřmi

Nová Tesla Model 3 Performance už jezdí, premiéra je za dveřmi
Fotografie: Tesla
  • Na sociálních sítích se objevují první fotografie chystané vrcholné verze Tesly Model 3
  • Zároveň s tím přicházejí první technické podrobnosti

Teslovská komunita netrpělivě očekává příchod nové, výkonné verze modernizované Tesly Model 3, nazvané tradičně Performance. Tu se podařilo už vyfotit na ulici bez jakéhokoliv maskování, a lze se tak těšit na decentní úpravy vzhledu zcela v duchu firemních tradic. Profil Tesla Newswire zároveň zveřejnil na síti X souhrn toho, co o chystané vrcholné verzi už víme.


Nebude se jmenovat Plaid a nabídne více než 600 koní díky novému zadnímu motoru 4D2 s výkonem 412 k, zatímco přední motor 3D3 (215 k) zůstává stejný, jako na dosavadní M3P. Zrychlení z klidu na 100 km/h se odhaduje kolem 2,8 s, k němuž vede cesta přes menu Dynamics (dříve Pedals & Steering) a třístupňové nastavení výkonu Chill, Sport a Insane. Nová verze Performance bude vážit stejných 1 855 kg, jako ta dosavadní, k dispozici budou baterie 82 kWh Panasonic BT42 pro americkou produkci, respektive 79 kWh LG pro čínskou. Nabídne adaptivní tlumiče s uživatelsky nastavitelnou charakteristikou, červené brzdiče, tmavě šedá, 20" kola Warp s pneumatikami 235/35 vpředu a 275/30 vzadu. Zvenčí se Performance odliší, kromě nižší světlé výšky, také specifickými nárazníky a zadním spoilerem. Interiér vyšlechtí odvětrávaná skořepinová sedadla a karbonové panely na palubce. Možná dojde na specifické dveřní panely a možnost zvolit půlvolant Yoke.


Premiéra se očekává někdy v průběhu dubna, prototypy už jsou nějakou dobu intenzivně testovány v Jižní Koreji, Německu, Španělsku a USA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze