Nová Kia Niro EV dostala pracovní háv. Výrobce vyházel sedadla a přidal mříž

8
Nová Kia Niro EV dostala pracovní háv. Výrobce vyházel sedadla a přidal mříž
Fotografie: Kia
  • Cargo úprava vozu je dostupná s 64,8kWh baterií
  • Zadní část vozu nově zdobí rovná hliníková podlaha

Modernizovaná Kia Niro EV byla představena teprve nedávno, přesto již výrobce stihl přijít se zajímavou přestavbou na užitkový vůz s označením Cargo. Při letmém pohledu na exteriér nemáte šanci tuto speciální úpravu dostupnou v Nizozemsku poznat, překvapení na vás však čeká uvnitř vozu.

Výrobce se rozhodl nabízet úpravu Cargo, která spočívá v umístění masivní kovové mřížky oddělující sedadlo řidiče a pasažéra od zbytku vozu a rovněž absenci zadních sedadel. Za mřížkou se totiž nachází „jen“ rovná hliníková podlaha pro snadné nakládání a manipulaci s nákladem, uvádí autoweek.nl. Kia Niro EV s touto úpravou je pak na tamním trhu nabízena s nejdelším dojezdem přesahujícím metu 400 kilometrů, respektive 64,8kWh baterií.

Kia Niro EV (2022) EV

Rozměry4 420 × 1 825 × 1 545 mm, 1 757 kg
Výkon150 kW
Baterie64,8 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)460 km
Diskuze ke článku
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Raději bych, kdyby už to přestali dělat jako hybrid/ICE ale jen jako čistou BEV platformu. Takhle plýtvají prostorem (viz 17-minuta YT videa Munro Live/Repurposing Gone Right? 2023 Kia Niro Hoist Review - chtěl jsem uvést link, ale jsou v komentářích stále blokované, neuvěřitelné :)). Mohlo to mít velký trunk. Kdyby ještě přešli na Android Automotive, tak bych to považoval za rozumnou volbu.
Víťa Vacek
Víťa Vacek
Naposledy upraveno: 9. 1. 2023 14:20
Základní verze Tesly stojí 1.35M, rozhodně srovnatelné s jinými konkurenty. Ohledně těch komponent, tak tam se jedná o kvalitu integrace, efektivní využití prostoru tak, aby byl max. prostor pro uživatele, a maximální snížení celkové hmotnosti vozu. Ta hmotnost kapaliny Tesla 3 je 9 kg, 3x u Mach-E. V porovnání s ostatními konkurenty jsou Tesly až o půl tutny lehčí. To se pochopitelně projevuje na efektivitě vozu. To, za kolik bude jezdit můj vůz mi není jedno z důvodu peněženky a životního prostředí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze