Nová Honda Civic má české ceny, stvrzují vysoké ambice modelu

Nová Honda Civic má české ceny, stvrzují vysoké ambice modelu
Fotografie: Honda
  • Nová Honda Civic je o kus větším autem než ta předchozí
  • V Evropě nabízí jen hybridní pohon (výjimkou se zřejmě stane Type-R)
  • Ceník se mezigeneračně výrazně zjednodušil

I když už minulá, desátá generace šestého nejpočetnějšího auta světa, udělala v evropské nabídce pořádné škrty a vynechala kombi i diesely, stále to ještě nebylo nic proti tomu, jak vypadá ceník 11. vydání Hondy Civic. Karoserie zůstává v nabídce jediná, zato mnohem větší než dosud. Ze dvou pohonů a ke každému z nich dvou převodovek se stal pohon jediný, zeštíhlení prodělala i nabídka výbavových linií. Ceník proto místo stávajících dvanácti verzí nabízí pouhé tři. Evropa už pro Hondu dávno není referenční trh, spíše můžeme být rádi, že se Japonci zatím nerozhodli odsud definitivně stáhnout.

To ale není všechno; základní cena nové generace Civicu začíná zhruba tam, kde ceník té minulé končil. Má to logiku, protože nový Civic je citelně větší auto a s délkou 4 551 mm už se do nižší střední třídy vejde jen s přimhouřenýma očima. Navíc je jediný nabízený pohon technicky pokročilý full hybrid e:HEV kombinující sériový a paralelní režim, jaký známe už z modelů Jazz a HR-V, zde je ovšem spojen s větším, dvoulitrovým motorem zcela nové konstrukce. Důvody ospravedlňující základní cenu 769 900 Kč najdete i v ceníku.

Ve výbavě totiž nikdy nechybí vyčerpávající seznam bezpečnostní výbavy Honda Sensing, včetně středového airbagu, adaptivní tempomat včetně asistentu pro jízdu v kolonách a zácpě, protikolizní systém, aktivní kapota či asistent couvání z parkovacího místa. Rovněž do standardu patří i dotykový multiinformační displej, nastavitelná míra rekuperace páčkami, vyhřívaná, elektricky nastavitelná sedadla s bederní opěrkou u řidiče, loketní opěrka vpředu i vzadu, dvouzónová autoklimatizace, zatmavená zadní boční okna, média s DAB, navigací, 4 USB porty, 8 reproduktory, multifunkčním volantem, Android Auto a Apple CarPlay, světelný a dešťový senzor, parkovací senzory vpředu a vzadu včetně kamery, vyhřívaná a elektricky sklopná vnější zrcátka, LED světlomety s asistentem dálkových světel a 17" litá kola. Základ tedy lze označit za opulentní a vyšší specifikace už za vyložený přepych.

Technické parametry Honda Civic 2.0 i-MMD

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 551 × 1 801 × 1 408 mm, 1 442 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon135 (105 + 135) kW, 184 (143 + 184) koní, točivý moment: 315 Nm
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 4,7 l / 100 km
Cena od769 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze