Nokian Tyres představuje symbol Electric Fit. Hodí se nejen pro elektromobily

1
Nokian Tyres představuje symbol Electric Fit. Hodí se nejen pro elektromobily
Fotografie: Nokian
  • Nový typ pneumatik nabídne vyšší odolnost a nižší spotřebu
  • Novinkou je technologie SilentDrive
  • Nokian testuje již 10 let pneumatiky pro elektromobily

To, co se zpočátku jevilo jako mezera na trhu, se stalo předmětem masového zájmu, protože počet každoročně zakoupených elektromobilů (EV) celosvětově neustále roste. S rozšiřujícím se trhem s elektromobily ovlivňuje elektrifikace jízdy také konstrukci pneumatik. Společnost Nokian Tyres navrhuje a testuje pneumatiky určené pro elektromobily již více než 10 let. Jako důkaz kompatibility s tímto typem vozidel zavádí společnost Nokian Tyres pro své prémiové pneumatiky nový symbol Electric Fit. Tento symbol znamená, že pneumatiky Nokian Tyres lze stejně dobře montovat na vozy se spalovacím motorem i na elektromobily, a zajišťuje tak bezpečný a vysoce kvalitní výkon výrobku bez ohledu na pohonné ústrojí vozu.

„Naše produkty jsme po léta vyvíjeli a testovali tak, aby byly kompatibilní a splňovaly potřeby řidičů elektromobilů. Trh s elektromobily se neustále rozrůstá a nový symbol Electric Fit je důkazem tohoto desetiletého úsilí,“ říká Jukka Kasi, hlavní viceprezident společnosti Nokian Tyres pro produkty a inovace. Nový symbol bude celosvětově používán jako sdělení, že je prémiová řada pneumatik kompatibilní nejen s elektromobily, a bude distribuován ve všech relevantních kanálech, aby pomohl odborníkům a spotřebitelům identifikovat výrobky společnosti Nokian Tyres jako vysoce kvalitní pneumatiky.

Pneumatiky pro elektromobily musí zvládnout větší zátěž kvůli vyšší hmotnosti baterie. Musí také okamžitě reagovat na vysoký točivý moment vozidla a musí být spolehlivě ovladatelné za jakýchkoli podmínek a situací. „Vycházíme z toho, že všechny naše produkty zajišťují bezpečnou jízdu bez ohledu na to, jaké auto řídíte. Testování zůstává klíčem k zajištění bezproblémové integrace výkonu pneumatik a elektromobilů. Změna pohonu vozidel ve skutečnosti nijak výrazně nezměnila naše zaměření. Kromě zvyšování bezpečnosti jsme vždy vyvíjeli i další vlastnosti pneumatik, jako je nízký valivý odpor, odolnost a komfort na vysoké úrovni. U elektromobilů jsou tyto vlastnosti ještě důležitější, protože si je řidiči více uvědomují,“ uvádí Kasi.

Kromě vysoce kvalitních prémiových produktů vhodných pro všechny druhy pohonu vozidel jsou vybrané speciální pneumatiky Nokian Tyres pro elektromobily vybaveny technologií pohlcování zvuku SilentDrive, díky níž je hluk v kabině tišší a odpovídá tichosti elektromobilů. Představují špičku pro nejnáročnější řidiče elektromobilů. Od počátku elektrifikace testuje společnost Nokian Tyres své pneumatiky a prototypy pneumatik v rámci četných zkoušek s elektromobily a se silnými i novými výrobci elektromobilů, kteří je vystavují těm nejnáročnějším podmínkám a jízdním situacím, aby pokročila ve vývoji vlastností pneumatik bez ohledu na měnící se pohon vozidla.

Diskuze ke článku
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Článek by měl být označen jako placená reklama. Text neobsahuje nic, co má hodnotu. To stačilo napsat jen titulek. Autor dostal jednu sadu pneumatik zdarma?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze