Goodyear představuje první pneumatiku určenou pro elektrická nákladní vozidla

Goodyear představuje první pneumatiku určenou pro elektrická nákladní vozidla
Fotografie: Goodyear
  • Aktuálně je pneumatika k dispozici v rozměru 295/75 R22,5
  • Jedná se o první nákladní pneumatiku určenou pro elektrické tahače a autobusy

Americká společnost Goodyear je známa výrobou mnoha typů pneumatik a nyní se rozhodla pro představení dalšího produktu. Tím je pneumatika s označením RangeMax RSD EV, což je první pneumatika na světě, která je plně připravena pro nasazení u elektrických tahačů a autobusů. Model RangeMax RSD EV je nejlepší pneumatikou z hlediska energetické účinnosti. Pneumatika je připravena na velkou zátěž a je zkonstruována tak, aby poskytovala co nejnižší valivý odpor. To zvyšuje efektivitu a přináší úspory při nasazení na vozidlech ve firemních flotilách.

Goodyear RangeMax RSD EV se snaží dostát svému jménu, proto chce poskytovat vynikající dojezd a jízdní jistotu, která je spojena s extrémně nízkým valivým odporem. Pneumatika dále disponuje technologií Treadlock, která podporuje rovnoměrné opotřebení běhounu bez ohledu na různé zatížení vozu. Zároveň se jedná o první typ pneumatiky z dílny Goodyear, která nese nálepku Electric Drive Ready. K dispozici je aktuálně ve velikosti 295/75 R22,5 a k tomu se přidávají označení Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF) a Mud and Snow (M+S). To má zaručit skvělé jízdní vlastnosti nejen na suchu, ale také na sněhu a mokru.

Nový přírůstek do rodiny pneumatik Goodyear má podpořit cestu k elektromobilitě ve světě nákladních vozidel. Zároveň se časem objeví další rozměry pneumatiky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze