Nenechte si ujít, Kia odhalila ladné křivky elektromobilu EV6!

Nenechte si ujít, Kia odhalila ladné křivky elektromobilu EV6!
Fotografie: Kia
  • Jedná se o první elektromobil, jenž bude postaven na vyhrazené platformě Kia pro elektromobily (E-GMP) a bude používat nové označení EV
  • Silueta má ostré linie a high-tech detaily

Kia dnes časně ráno zveřejnila oficiální snímky modelu EV6, prvního vyhrazeného elektromobilu Kia s akumulátorovým pohonem, postaveného na nové podvozkové platformě Kia pro elektromobily (E-GMP neboli Electric-Global Modular Platform).


EV6 je prvním zástupcem příští generace akumulátorových elektromobilů Kia, jejichž vývoj je postaven na nové designové filozofii, která zhmotňuje stále silnější zaměření značky na elektrifikaci. „EV6 je zhmotněním záměrů naší značky, sloganu „Movement that inspires“, jakožto i naší nové designové filozofie. Tento model byl navržen tak, aby každou cestu obohatil o spontánní a přirozené zážitky s potenciálem zlepšovat všední život našich zákazníků a zprostředkovat jednoduché, intuitivní a jednotné zkušenosti s vlastnictvím vozu,“ uvedl Karim Habib, viceprezident a vedoucí globálního návrhářského centra Kia (Kia Design Center). „Naším cílem je navrhovat fyzické zkušenosti s naší značkou v rámci vytváření výrazných, originálních a nápaditých elektromobilů.

Nová strategie v označení nadcházejících elektromobilů Kia

Nové elektromobily Kia s akumulátorovým pohonem ponesou označení v souladu s novou strategií, která je součástí proměny značky. Tento nový přístup bude zárukou jednoduchosti a konzistence názvosloví elektromobilů Kia napříč všemi globálními trhy.

Označení všech nových vyhrazených elektromobilů Kia s akumulátorovým pohonem bude začínat předponou EV, aby zákazník okamžitě rozpoznal, který z produktů Kia je poháněn samotnou elektřinou. Dále bude následovat číslo odpovídající zařazení daného vozidla v rámci modelové řady.

Model EV6, navržený a zkonstruovaný v souladu s novým sloganem značky Kia „Movement that inspires“, se představí ve světové premiéře ještě během prvního čtvrtletí 2021. K odhalení kompletního designu má dojít již 15. března.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze