Německý Essen nakupuje 19 vodíkových autobusů

Německý Essen nakupuje 19 vodíkových autobusů
Fotografie: Solaris
  • Jedná se o první objednávku vodíkových autobusů pro toto město
  • Jezdit budou klasické autobusy i kloubová varianta

Solaris podle tiskové zprávy podepsal smlouvu s německým dopravcem Ruhrbahn GmbH na dodávku 19 bezemisních autobusů na vodíkový pohon. Vozidla budou vybavena vodíkovými palivovými články, které na palubě vyrábějí elektřinu, a pokročilými bezpečnostními systémy ADAS. Dodání inovativních vozidel je naplánováno na roky 2024 a 2025.

„Jsme nesmírně hrdí, že máme příležitost dodat Essenu nejnovější vodíková vozidla, která nejen zvýší pohodlí cestujících, ale také budou představovat novou etapu v transformaci dopravního průmyslu. Jsem potěšen, že se Ruhrbahn rozhodl přijmout strategický krok k transformaci dopravního průmyslu a že společně můžeme utvářet udržitelnější budoucnost s důrazem na inovace a ekologii,“ řekl Olivier Michard, člen představenstva zodpovědný za prodej a marketing společnosti Solaris Bus & Coach

Objednávka zahrnuje dodávku devíti vodíkových modelů Urbino 12 a 10 vodíkových modelů Urbino 18 s kloubem. Jde o první objednávku od tohoto dopravce u společnosti Solaris. 12m modely budou využívat palivový článek o výkonu 70 kW, zatímco kloubové autobusy budou mít palivový článek o výkonu 100 kW. Všechny modely budou poháněny centrálními elektromotory. Vodíkové autobusy Urbino budou také vybaveny bateriemi Solaris High Power navrženými pro podporu palivového článku při zvýšené aktivitě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze