Düsseldorf objednává vodíkové autobusy

Düsseldorf objednává vodíkové autobusy
Fotografie: Solaris
  • Vodíkové autobusy budou tankovat zelený vodík
  • Vodíkový článek bude mít výkon 70 kW

10 vodíkových autobusů Solaris bude dle tiskové zprávy představovat inovativní řešení pro udržitelnou dopravu v Düsseldorfu, která si dala za cíl dosáhnout do roku 2035 klimatické neutrality. Město naplňuje svou strategii tím, že svůj vozový park doplňuje jak o bateriová vozidla, tak o vozidla poháněná vodíkem. Důležité je, že objednané autobusy budou tankovány zeleným vodíkem. Při jeho vzniku se využívá pouze elektřina z obnovitelných zdrojů energie.

„Solaris pokračuje v podpoře udržitelné dopravy tím, že nabízí nejširší škálu vozidel s nulovými emisemi. Naše spolupráce s Düsseldorfem sahá až do roku 2005 a zahrnovala mimo jiné i nákup elektrobusů. Jsem rád, že příští rok budou naše vodíkové autobusy moci sloužit i městské dopravě v Düsseldorfu,“ řekl Olivier Michard, člen představenstva Solaris pro prodej a marketing.

12metrové vodíkové autobusy budou vybaveny technologicky vyspělým vodíkovým článkem Ballard o výkonu 70 kW podporovaným bateriemi Solaris High Power. Autobusy budou vybaveny celou řadou systémů, jež vyhovují předpisům GSR2 pro nejvyšší úroveň bezpečnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze