Italský Milán kupuje 105 nových elektrobusů

Italský Milán kupuje 105 nových elektrobusů
Fotografie: Solaris
  • Od roku 2018 nakupuje Milán jen autobusy s nulovými emisemi
  • Autobusy budou mít baterii o kapacitě 700 kWh

Italský dopravce ATM Milano si dle tiskové zprávy objednal 105 kloubových elektrobusů Solaris Urbino 18. Spolupráce mezi Solaris a ATM Milano začala už v roce 2014 a trvá do nynějška. Od té doby si dopravce u výrobce objednal celkem téměř 500 vozidel. Zajímavé je, že od roku 2018 dodává Solaris do Milána pouze vozidla s nulovými emisemi.

„Elektrobusy Solaris jsou již stálým prvkem krajiny evropských měst a každý den plní své poslání bezemisní mobility. Příklad Milána, které tak dynamicky investuje do udržitelné dopravy, je působivý. Jsem rád, že jsme partnerem města v této změně,“ řekl Javier Iriarte, předseda představenstva Solaris Bus & Coach

Kloubový elektrický Solaris bude vybaven bateriemi High Energy s celkovou kapacitou 700 kWh. Stejně jako dříve dodávané elektrobusy výrobce do Milána, i nově objednané modely se budou nabíjet jak prostřednictvím zásuvné zástrčky, tak pantografu. Díky optimalizovanému využití městské infrastruktury budou autobusy na trase pravidelně využívat nabíječky, které jim zaručí prakticky neomezený celodenní dojezd.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze