Berlínský dopravní podnik kupuje 50 elektrobusů

Berlínský dopravní podnik kupuje 50 elektrobusů
Fotografie: Solaris
  • V Berlíně už nyní jezdí přes 120 bateriových autobusů
  • Autobusy budou mít zcela novou generaci baterií

V příštích dvou letech se podle tiskové zprávy výrazně rozšíří vozový park berlínského dopravce BVG o 50 moderních a bezemisních elektrobusů Solaris Urbino 18. Zakázka byla zadána v rámci rámcové smlouvy umožňující prodloužení smlouvy na 8 let. Berlínskou hromadnou dopravu již nyní obsluhuje více než 120 bateriových autobusů ve dvou nejoblíbenějších délkách 12 a 18 metrů.

„Jsem nesmírně šťastný a hrdý, že mi byl udělen tento prestižní řád. Solaris již dříve dodal řadu vozidel na baterie do berlínského systému veřejné dopravy, čímž přispěl k udržitelnějšímu městskému prostředí v Berlíně. Je to pro nás nepochybný důkaz důvěry, za který jsme velmi vděční. Vynaložíme veškeré úsilí, abychom obyvatelům metropole poskytli spolehlivé, moderní a ekologické autobusy,“ řekl Christian Goll, jednatel společnosti Solaris Deutschland GmbH.

Elektrobusy budou vybaveny asynchronním motorem o výkonu 240 kW poháněným energií z nové generace baterií Solaris High Energy. Tyto baterie se vyznačují vysokou hustotou energie, která se promítá do vysokého provozního dosahu při zachování nízké hmotnosti. Lze je nabíjet jak přes klasickou zásuvku, tak pantograf.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze