Nejen SEAT, ale i Hyundai bude mít svůj elektrický závodní vůz

Nejen SEAT, ale i Hyundai bude mít svůj elektrický závodní vůz
  • Hyundai Motorsport pracuje na závodním elektromobilu, který se světu ukáže na frankfurtském autosalonu
  • Jedná se o historicky první elektromobil zkonstruovaný společností Hyundai Motorsport v Alzenau

Hyundai Motorsport pracuje na svém historicky prvním závodním voze s elektrickým pohonem. Automobil, jehož design a konstrukce vzniká v sídle společnosti Hyundai Motorsport v německém Alzenau, bude poprvé prezentován 10. září v rámci novinářského dne na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Vstupem do světa závodních elektromobilů pokračuje expanze společnosti Hyundai Motorsport, která se po svém založení v roce 2012 skvěle etablovala v automobilových soutěžích a okruhových závodech. Tým Hyundai Motorsport má ve své šesté sezoně ve WRC na svém kontě řadu vítězství v soutěžích a navzdory silné konkurenci aktuálně vede průběžné pořadí mistrovství světa v hodnocení konstruktérů.

Automobilový průmysl přechází na techniku hybridního a elektrifikovaného pohonu a tento trend se v posledních letech odráží i v motoristickém sportu. Podle nových pravidel vznikají nová mistrovství pro elektricky a hybridně poháněné vozy.

Ředitel týmu Andrea Adamo řekl: „Pro Hyundai Motorsport začíná nová éra. Náš tým v Alzenau již mnoho měsíců tvrdě pracuje na vzrušujícím elektromobilu a brzy budeme moci s veřejností sdílet plody naší práce. Závodní vůz s elektrickým pohonem začne psát novou kapitolu historie naší společnosti. Jedná se o přirozené rozšíření našich aktivit v motoristickém sportu, které jsou zcela v souladu s aktuálními trendy a inovacemi v automobilovém průmyslu. Už nebudeme muset dlouho čekat, protože všechno bude odhaleno začátkem září na IAA ve Frankfurtu.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze