Nástupce Concordu zvládne doletět ze San Francisca do Tokia za pět a půl hodiny

Nástupce Concordu zvládne doletět ze San Francisca do Tokia za pět a půl hodiny
  • Společnost Boom vyrábějící nástupce Concordu obdržela již 76 objednávek
  • Cena nadzvukového letounu pro přepravu osob bude činit 4,7 miliardy
  • Příští rok začne testování, do provozu by mohl být uveden v roce 2020
  • Dovnitř se krom posádky vměstná i 55 spěchajících pasažérů

Budoucnost dopravy, to není jenom o alternativních pohonech v automobilové dopravě. Samozřejmě jde také o dopravu leteckou, která by se po dlouhé době mohla dočkat větší revoluce.

Je tomu už 13 let, co skončil provoz letounů Concorde. Nyní se však rýsuje možnost, že bychom se v osobní letecké dopravě opět mohli dočkat nadzvukových letadel. Americká společnost Boom má na nový letoun, který by měl dvojnásobně překročit rychlost zvuku, již 76 objednávek od celkem pěti aerolinek.

Nadzvukové letadlo Boom

„Už v roce 2020 budeme moci přepravit pasažéry ze San Francisca do Tokia za méně než pět a půl hodiny místo 11 hodin,“ řekl generální ředitel společnosti Blake School. „Již příští rok budeme testovat náš první prototyp. Cestování nadzvukovou rychlostí není sci-fi, ale otázka několika let,“ dodal Scholl.

Nové letadlo se má pohybovat rychlostí až 2,2 machů, cena bude činit 4,7 miliardy korun. Na palubu se vejde až 55 cestujících. Pro zajímavost: jedním ze zákazníků jsou Virgin Atlantic, které patří britskému miliardáři Richardu Bransonovi.

Zdroj: msn.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze