Cestujte po Hradci Králové jen s telefonem. Město spustí chytrý nákup jízdenek

Cestujte po Hradci Králové jen s telefonem. Město spustí chytrý nákup jízdenek
  • Systém HopOn bude obstarávat nákup jízdenek na cestování hradeckou MHD
  • Nakupovat jízdenky jde i off-line, a to pomocí odeslání SMS operátorovi
  • Služba se spustí od 1. října 2017

Platební systém v městské hromadné dopravě vás dokáže buď pěkné naštvat, anebo vykouzlit úsměv na tváři. Hned v několika městech už funguje placení jízdného pomocí bezkontaktní platební karty či přes chytrý telefon. A právě druhou možnost implementuje město Hradec Králové.

Elektrobus SOR

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. zavede od 1. října 2017 nový systém odbavení cestujících v téže městě. Systém s názvem HopOn umožní cestujícím non-stop kupovat jak jízdenky pro jednotlivou jízdu, tak i veškerý sortiment předplatného časového jízdného prostřednictvím chytrého telefonu. Jednotlivá jízdenka bude z kategorie časové jízdenky, tzn. na 45/60 minut (platnost do 45 minut v pracovní dny od 04:00 do 19:00, 60 minut v pracovní dny od 19:00 do 04:00 a o víkendu a svátku po celý den).

Nákup bude probíhat přes aplikaci s názvem HopOn, která je dostupná jak pro androidí zařízení, tak i pro telefony se systémem iOS. Momentálně je však aplikace v naší zemi nedostupná. S největší pravděpodobností se to do data spuštění služby v Hradci Králové změní.

Cestující mohou nakupovat jednotlivé i předplatné časové jízdenky on-line (s přístupem k internetu). Bez připojení k internetu (off-line) lze jednotlivou jízdenku zakoupit prostřednictvím běžné SMS. Aplikace odešle SMS operátorovi, ať už zákazník využívá služeb T-Mobilu, Vodafonu nebo O2.

Tarify, ceny a možnosti výběru jízdenky jsou nastavené podle uživatelského profilu: dospělý, senior, student, dítě atd. takovým způsobem, aby cestující mohli využívat zvýhodněné jízdné v souladu s pravidly. Cestující může také kupovat jízdenky pro spolucestující (např. potomky nebo přátele).

Veškeré platební transakce zpracovává zabezpečeným způsobem renomovaný český poskytovatel těchto služeb GoPay s.r.o. Vlastní platby probíhají pomocí platební karty.

Zdroj: dpmhk.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze