Hradec Králové zadal další velkou dopravní zakázku, tentokrát Škodě Electric

Hradec Králové zadal další velkou dopravní zakázku, tentokrát Škodě Electric
  • Jde o nákup 9 trolejbusů za více jak 120 milionů korun bez DPH
  • Trolejbusy jsou vybaveny pomocným bateriovým pohonem

Hradec Králové nedávno podepsal největší kontrakt na dodávku elektrobusů a nyní je na stole další podepsaná smlouva, tentokrát uzavřená mezi Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s. a Škodou Electric a.s. na dodávku trolejbusů s pomocným bateriovým pohonem. Na základě této smlouvy dodá Škoda Electric celkem 9 trolejbusů v karoserii firmy SOR Libchavy spol. s r.o., tedy v provedení, jak jej známe z již nyní provozovaných trolejbusů. První tři trolejbusy, které jsou určeny pro sídliště Plachta, obdrží DP v červnu a zbývajících šest pro Moravské předměstí pak dostane v srpnu roku 2018. Za Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. smlouvu podepsal předseda jejího představenstva Ing. Miloslav Kulich a za společnost Škoda Electric a.s. člen představenstva Ing. Karel Majer.

Hodnota kontraktu se vyšplhala na 120 600 000 Kč bez DPH. Trolejbusy jsou vybaveny pomocným bateriovým pohonem a jsou pořízeny na základě projektů ITI a IROP 2, na které Dopravní podnik města Hradce Králové vypsal v březnu 2017 veřejnou zakázku.

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR dne 1. září 2016 vyhlásilo 50. průběžnou výzvu nazvanou „Udržitelná doprava - integrované projekty ITI“ za účelem podávání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), specifického cíle 1.2 - Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy. Integrované územní investice (Integrated Territorial Investments - ITI) jsou určeny k realizaci v největších metropolitních oblastech celostátního významu. V tomto případě se jedná o Hradecko-pardubickou aglomeraci.

Zdroj: hradeckralove.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze