Na světě už je 60 000 Superchargerů

1
Na světě už je 60 000 Superchargerů
Fotografie: Tesla
  • Největší nabíjecí síť světa se dále rozrůstá a hlásí zajímavé rekordy
  • Růst se nicméně letos zpomalil poté, co Musk vyhodil celý tým Supercharger
  • Část z něj však musel znovu přijmout

Tesla se na síti X pochlubila otevřením nabíjecího stojanu Supercharger číslo 60 000 v japonském městě Mori v prefektuře Šizuoka. Aby těch kulatých čísel nebylo málo, jde zároveň i o supercharger s číslem 600 v celém Japonsku. I nadále jde o jedinou globální nabíjecí síť, navíc podle dlouhodobých ohlasů velice spolehlivou.


Automobilka se pochválila i za impresivní nárůst vytížení, kdy za třetí letošní čtvrtletí prodala 1,4 TWh elektřiny, což znamená meziroční nárůst o 27 %. Hlavní zásluhu na tom má otevírání sítě Supercharger elektromobilům jiných značek. A důsledkem je, Elon Musk poté, co letos na jaře vyhodil na hodinu celý tým Supercharger, musel později, už bez velké popularity jeho velkou část přijmout zpět. Je totiž nesporné, že nabíjecí síť Supercharger se stala jedním z pilířů byznysu Tesly.


V Česku aktuálně slouží sedm nabíjecích stanic v Lovosicích, Kamenném Újezdě, Vestci, Plzni, Humpolci, Brně a Oloumouci, budují se další tři v Hradci Králové, Jamném a Ostravě. Navíc se vybírá lokalita pro další stanici na severu Prahy.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 13:33
Nedávno jsem jel přes Jamné u Jihlavy, vyroslo tam cca 10 výkonných SC, tak alespoň bude kde nabíjet na dálnici :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze