Na svět se dostaly patentové snímky velmi očekávaného modelu NIO ET7

2
Na svět se dostaly patentové snímky velmi očekávaného modelu NIO ET7
Fotografie: insideevs.com
  • Novinka má na jedno nabití ujet až 900 km
  • Součástí nabíjení je i možnost rychlé výměny vybité baterie za novou
  • Premiéra vozu se uskuteční již 9. ledna

Již tuto sobotu bude mít premiéru možná nejočekávanější elektromobil tohoto roku. Jedná se totiž o vůz NIO ET7, který se má stát silným konkurentem pro Teslu Model S. Nyní se ale na svět dostaly jeho patentové snímky, se kterými přichází insideevs.com. Takřka jisté je označení ET7, stejně tak to, že v útrobách vozu bude baterie s kapacitou 150 kWh. Jenže zatímco s běžným elektromobilem musíte při delší cestě strávit nějaký čas na dobíjecí stanici, zde to nebude potřeba.

Tento čínský elektromobil totiž umožní využití služby BaaS (Battery as a Service). Majitel Nia ET7 tak dostane možnost zajet si k měnící stanici a během pár minut dostane zcela novou a nabitou baterii. Tato technologie se přitom ještě nedávno zdála jako čistá utopie a ostatní výrobci elektromobilů ji zatím nenabídli. Okolo velké baterie má být také pouzdro z uhlíkových vláken a celkový dojezd se má podle zákulisních zpráv pohybovat okolo 900 km.

Celkově se má jednat o technologickou bombu, což dokazuje také chystaná výbava. Ta má obnášet autonomní řízení a obří digitální obrazovku přecházející od řidiče na stranu spolujezdce. Nejspíše se objeví také LiDAR a v rámci premiéry vozu by se měla představit právě i „nabíjecí“ stanice druhé generace, která nabídne možnost výměny baterie „na počkání“.

Diskuze ke článku
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Z boku trochu nova Mirai a zadní světla trochu ID 3 😜, ale konečně auto pro Petrolheady s ooobbrrr dojezdem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze