Na český trh přichází drsný Mustang Mach-E Rally. Za 2,1 milionu dostanete leccos

Na český trh přichází drsný Mustang Mach-E Rally. Za 2,1 milionu dostanete leccos
Fotografie: Ford
  • Jedná se o nejrychlejší verzi z nabídky
  • V základu vyjde verze Rally na 2 107 900 Kč
  • Výbava je obohacena o body kit či výkonnější brzdy

Začátkem týdne se v českém konfigurátoru značky Ford objevila nová varianta modelu Mustang Mach-E. Nese označení Rally, má nápadnou žlutou barvu karoserie a za své dovednosti a vyspělý design požaduje 2 107 900 Kč. Přesně tolik dá zákazník, pokud chce to nejlepší z této řady. Důležité je zmínit, že technickým základem je verze GT. Ta nabízí pohon všech kol, baterii o využitelné kapacitě 91 kWh a výkon 487 koní. To zajistí zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 4,3 sekundy.

Oproti zbytku nabídky však verze Rally přichází s přepracovaným pohonným ústrojím, které je lépe chlazeno, odolá tak vyšší zátěži. Stejně tak nechybí výraznější karoserie s novými nárazníky, prahy a velkým zadním křídlem. Vůz má specifická bílá 19" kola, která jsou obuta do pneumatik Michelin CrossClimate 2. Jelikož Ford počítá s tím, že Mustang Mach-E nebudete šetřit, vybavil jej výkonnější brzdovou soustavou Brembo. O něco málo zvedl světlou výšku a příď má ve své masce dvě výkonné LED, jež poslouží jako dodatečný světelný tok při jízdě hlubokou nocí. Lehkým přepracováním prošly tlumiče Magneride, takže jízda na šotolině a hrbolech nebude problém.

Verze Rally je kompletní výbavou, takže zde nejde připlatit za cokoliv dalšího. Vybírat lze jednu ze šesti barev karoserie a v ceně je dokonce ochranná folie na karoserii. V případě zakoupení Ford slibuje dodání vozu do 16 týdnů.

Technické parametry Ford Mustang Mach-E Rally

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 713 × 1 881 × 1 625 mm, 2 258 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon358 kW, 487 koní, točivý moment: 880 Nm
Baterie98,7 kWh (91 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,2 kWh / 100 km, dojezd: 440 km
Cena od2 107 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze