Misi s názvem rekord na hoře Tianmen Volkswagen úspěšně zvládl

Misi s názvem rekord na hoře Tianmen Volkswagen úspěšně zvládl
  • Romain Dumas zvládl 99 zatáček na 10,906 km dlouhé silnici „Big Gate Road“ za méně než 8 minut
  • ID.R je nejsportovnějším členem rodiny elektromobilů ID

Volkswagen vytyčil se závodním elektromobilem ID.R velký milník v Číně a elektromobilitu posunul doslova na vrchol. Romain Dumas absolvoval 99 ostrých zatáček horské silnice, vinoucí se k hoře Tianmen, za 7:38,585 minuty, což je nový rekord. ID.R je v současnosti držitelem traťových rekordů na Pikes Peaku a na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Kromě toho také zajel nejrychlejší kolo v kategorii elektromobilů na Severní smyčce Nürburgringu.

Volkswagen novým rekordem se závodním vozem ID.R na opravdu ohromující silnici znovu dokázal, jakých výkonů je elektromobilita budoucnosti již dnes schopna,“ říká Ralf Brandstätter, provozní ředitel značky Volkswagen osobní vozy. „Nejenže elektromobily, jako je ID.R, vylepšují etablované rekordy a stanovují nová měřítka – ID.R také ukazuje, jak emocionální a vzrušující je mobilita budoucnosti.“

Na tuto rekordní jízdu na hoře Tianmen budu jistě navždy vzpomínat jako na můj nejúžasnější úkol. Jsem hrdý, že jsem s elektromobilem Volkswagen ID.R stanovil rekord v Číně. Vzhledem k nemnoha dostupným informacím a zkušebním jízdám, které jsme předtím absolvovali, to byla enormní výzva. Trať je neuvěřitelně úzká a plná zatáček. Ale díky výkonu elektromobilu ID.R mi jízda přinášela neuvěřitelné potěšení. Na krátkých rovinkách byl velkou výhodou obrovský točivý moment, na rychlých úsecích zvýšila adhezi aerodynamika,“ řekl Romain Dumas.

Tato rekordní jízda byla mimořádnou výzvou pro celý tým. S naší expedicí na horu Tianmen jsme vstoupili na panenskou půdu. Trať byla pro závodní vůz, jako je ID.R, velmi neobvyklá a během přípravy a hledání optimálního nastavení vozidla jsme se museli v mnoha ohledech vydat novými směry. Celý tým, od inženýrů přes mechaniky a logistiky až po našeho jezdce Romaina Dumase, se novým podmínkám přizpůsobil během nejkratší doby. Jsem hrdý na to, co náš tým dokázal. Tento rekord zaujme mimořádné místo v historii značky Volkswagen v motoristickém sportu,“ řekl Dr. Stephan Wöllenstein, člen představenstva značky Volkswagen osobní vozy a předseda představenstva značky Volkswagen osobní vozy pro Čínu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze