Milujete Star Wars? Co byste řekli na Renault ZOE v edici Hvězdných válek?

Milujete Star Wars? Co byste řekli na Renault ZOE v edici Hvězdných válek?
  • Limitovaná edice v počtu tisíc kusů bude dostupná na francouzském trhu
  • Na autě je emblém limitované edice, podobně jako na prazích při vstupu do auta

Každý filmový fanoušek má v posledních hodinách zcela jasný program – podívat se na nové Star Wars. Přesto prostě nejede vlak. Tato mánie zachvátila i mě, a to se přiznám, že filmový fanoušek nejsem. Každopádně o Star Wars se mluví všude, a to i v automobilovém světě.

Že automobilky dělají limitované edici chápeme, stejně tak v minulosti bylo možné koupit například Renault Clio v edici MTV. A ne moc daleko od toho je Renault ZOE v edici Star Wars. Ano, čtete dobře. Renault se inspiroval u známé filmové ságy a vytvořil edici Star Wars pro svůj elektrický model.

Renault a Nissan mají dlouhodobé marketingové partnerství právě se Star Wars. Zatímco dříve šlo především o marketingové a reklamní aktivity, nyní automobilka Renault zašla dále a nabídne zmíněnou edici.

Ve finále o nikterak velké změny oproti standardnímu modelu ZOE nejde – na autě a na prazích při nastupování najdete emblém „Star Wars: Edition Limitee“. Interiér má nové designové akcenty jako například fialový odstín pro ozdobné lišty. Renault má v plánu vyrobit tisíc kusů této limitované edice, a to pouze pro francouzský trh.

Určitě nejde o slepou propagaci modelu ZOE, která má vést k lepším prodejům. ZOE se nesmírně daří hned na několika trzích, včetně toho francouzského. Aktuální Renault ZOE urazí dle cyklu NEDC na jedno nabití až 400 kilometrů. Reálně by tedy neměl být problém po městě najezdit až 300 kilometrů.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze