Mild hybridní BMW 540i xDrive Touring nastoupila do služby u Policie ČR

3
Mild hybridní BMW 540i xDrive Touring nastoupila do služby u Policie ČR
Fotografie: BMW
  • Předání vozů proběhlo 15. července 2022 u autorizovaného dealera BMW, společnosti Stratos Auto v Praze
  • Vozy jsou vybaveny mild hybridními zážehovými 6válci

Předání prvních deseti vozů BMW 540i xDrive Touring v rámci uzavřených dvou rámcových dohod na dodávku 70 automobilů proběhlo 15. července v showroomu BMW Stratos Auto v Praze na Proseku. Polovina vozů je v provedení pro dohled na dálnicích v barvách policie a druhá pro vysokorychlostní pronásledování bez označení a se skrytým výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením. Všechny vozy disponují například speciální výbavou pro užití práva přednosti v jízdě, zvláštním výstražným zvukovým zařízením, speciální zástavbou (úložný prostor a pracovní deska) pro službu dopravní policie, nezávislým kamerovým systémem a měřičem rychlosti.

Vozy BMW 540i xDrive Touring jsou vybavené mild hybridními zážehovými 6válci o výkonu 245 kW (333 k), pohonem všech kol xDrive, osmistupňovou samočinnou převodovkou Steptronic a adaptivním podvozkem. „Velmi mě těší, že jsme uspěli ve výběrovém řízení s vozy prémiové značky za výhodnější cenu než konkurence. Dálniční policisté dostávají speciálně vybavená vozidla se špičkovými jízdními vlastnosti a vysokou úrovní aktivní i pasivní bezpečnosti, jak je u značky BMW standardem. Věřím, že nová vozidla přispějí ke zvýšení bezpečnosti provozu na našich dálnicích,“ uvedl jednatel společnosti Stratos Auto Martin Strakoš.


Důležitým krokem pro zlepšení podmínek a kvality policejní práce je také pravidelná obměna vozového parku. Jsem rád, že policisté budou moci ve službě využívat taková moderní, bezpečná a rychlá vozidla, jako je těchto 10 vozidel značky BMW,“ řekl náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Jaromír Bischof.

Nová vozidla BMW jak v komerčním provedení, tak i v provedení Policie ČR budou zařazena zejména na dálničních odděleních jednotlivých krajských ředitelství policie a na celorepublikovém útvaru služby dopravní policie, tedy u Speciálního oddělení dohledu Čechy a Morava,“ dodal ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý. Pokud chcete náš názor na tento vůz, můžete si přečíst jeho recenzi.

Technické parametry BMW 5 540i

Kompletní specifikace
Konstrukcekombi, 4 963 × 1 868 × 1 498 mm, 1 925 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon245 kW, 333 koní, točivý moment: 450 Nm
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od1 972 700 Kč
Diskuze ke článku
Marie Juříčková
Marie Juříčková
Víte jak si legálně pomáhají papaláši u policie ? Nakoupí se takové automobily a po roce se ukážou jako již neschopné služby a oni si je odkoupí a to legálně.Tak se to dělo i v socialismu,byla jsem u toho.
babatko
babatko
zajimavy. videl som tam napis POmAHAT a CHRanit.
na slovensku idu premalovat vsetky policajne auta, udajne kvoli (ne)modernosti, a tento napis tam uz nema byt.
ktovie preco ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze