MG připravuje dvě elektrická auta pro rok 2021

MG připravuje dvě elektrická auta pro rok 2021
Fotografie: Autocar.co.uk
  • Na trh přijdou koncem roku 2021
  • Kupé bude mít dojezd 500 km
  • Městské auto ujede 250 km

Cílem britské společnosti MG bude podle autocar.co.uk nabídnout zájemcům jeden z nejvýhodnějších městských elektromobilů a sportovní elektrické kupé už koncem roku 2021. Klíčem k novému růstu značky jsou nové technologie a elektromobilita.

MG Emotion

Dosud nepojmenovaná nová dvoudvéřová čtyřmístná vlajková loď značky vychází z konceptu MG E-Motion, který byl odhalen v dubnu 2017 na autosalonu v Šanghaji. Vzhledem ke všem okolnostem však tvorba nového sportovního kupé pokračovala a v červnu roku 2020 byly zaslány na patentový úřad veškeré potřebné dokumenty. Dokumenty ukazují, že design opravdu vychází z konceptu E-Motion a více se přiblížil vzhledu sedanů Aston Martin. Pohon bude přenášen ze dvou elektromotorů na všechna kola, podvozek je osazen na modulární platformu SAIC, zrychlení z 0 na 100 km/h se očekává pod 4 sekundy a dojezd na jedno nabití se bude pohybovat kolem 500 km.

MG Small car

Malé městské vozidlo si vypůjčí baterie a technologie od ostatních elektromobilů značky MG, ale právě kvůli menší velikosti auta se baterie zmenší na kapacitu zhruba 44 kWh a výkon motoru se bude pohybovat kolem 141 koní. Dojezd tohoto městského prcka by měl atakovat hranici 250 km. Cena by se podle Autocaru měla pohybovat kolem 20 000 liber, což je zhruba 585 tisíc Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze