Mercedes si do Frankfurtu připravil celou řadu zajímavostí

Mercedes si do Frankfurtu připravil celou řadu zajímavostí
Fotografie: daimler.com
  • Tou vůbec největší bude model EQV, který Mercedes představí již za týden
  • Dále se můžeme těšit na novinky od Smartu či AMG

Jak jistě víte, již příští měsíc se otevřou brány Mezinárodního autosalonu konaného ve Frankfurtu nad Mohanem. K vidění toho bude spousty a platí to i o stánku Mercedesu, který zde představí sériovou verzi svého čistě elektrického EQV.

Mercedes má v současné době jeden z nejprogresivnějších plánů elektrifikace své flotily. Do roku 2022 by chtěl v elektrické verzi nabízet všechny své modely. A o tom, že to myslí skutečně vážně, nás chce přesvědčit již na letošním frankfurtském autosalonu.

Mercedes-Benz chce svůj letošní stánek zasvětit především udržitelným řešením v budoucnosti mobility. Jak taková řešení v podání Mercedesu budou vypadat, prozradil Ola Källenius, nový předseda představenstva skupiny Daimler a vedoucí Mercedes-Benz Cars.

Källenius řekl: „Výstava bude oslavou vozů, které ztělesňují flexibilní, na zákazníka orientovanou a udržitelnou vizi značky EQ produktů a technologii Mercedes-Benz. Poprvé se představí nové plug-in hybridy Mercedes a ukážeme také plně elektrické vysokokapacitní EQV. Svou veletržní premiéru zažije GLB. smart, průkopník městské mobility, představí poprvé v metropoli ležící na řece Mohan své elektrické městské vozy. A jako úvod do světa automobilových výkonů divize Mercedes-AMG představí tým z Affalterbachu několik kompaktních SUV postavených na GLB.“

Elektromobily představuje Mercedes pod rodinou EQ. Jako první se představilo elektrické SUV pojmenované Mercedes-Benz EQC, po kterém německý výrobce představil také prototyp kompaktního EQA. Nyní bychom se měli dočkat třetího elektrického zástupce, kterým bude právě zmiňované EQV. To bude mít svou premiéru již příští týden, a my samozřejmě budeme přímo na místě dění.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze