Mercedes chystá pecku. Mild-hybridní třídu S s více než 800 koňmi

Mercedes chystá pecku. Mild-hybridní třídu S s více než 800 koňmi
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Premiéra nové generace vozu se uskuteční v září
  • Nejvyšší maximální rychlost je zatím tajemstvím
  • Rovných 200 koní zajistí elektromotor

Nová generace Mercedesu třídy S se nám postupně stále více odhaluje. Nově unikají informace týkající se ostré verze AMG S63, o které nově informuje motorauthority.com. Tak nějak se dopředu počítalo s elektrifikací pohonného ústrojí, ovšem to, co nabídne nejvýkonnější verze chystané novinky, čekal asi jen málokdo.

Nabídka motorizací bude celkem bohatá

Zatímco klasickou nabídku odstartují naftová provedení S350d a S400d, verze s benzinovými motory budou mnohem zajímavější. Základem se stane S450, nad kterou se pak postaví silnější S500. Už to se pochlubí elektrifikovaným ústrojím se slušným výkonem 441 koní. Jenže kdo bude chtít novou třídu S s pořádným výkonem, bude si muset počkat na provedení AMG. To dorazí s klasickým označením S63, ke kterému ještě přibude písmenko „e“.

A právě to značí benzinový čtyřlitrový osmiválec s dvěma turby spárovaný s elektromotorem, přičemž výsledný výkon má překročit hranici 800 koní. Rovné dvě stovky z nich pak zajistí právě elektromotor. Není divu, že nejsilnější Mercedes-Benz AMG S63e zvládne sprint z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy.

Samozřejmostí bude pohon všech kol a také automatická převodovka s několika možnostmi nastavení. O nejvyšší maximální rychlosti zatím nepadlo ani slovo, ovšem hranici 250 km/h by měl tento dálniční luxusní křižník pokořit jako nic. Premiéra nové generace Mercedesu třídy S je naplánována na letošní začátek září. Teprve tehdy se dozvíme více podrobností o chystaných verzí, a to včetně AMG S63e.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze