Lucid bude technologie pro elektromobily dodávat nejen Aston Martinu

Lucid bude technologie pro elektromobily dodávat nejen Aston Martinu
Fotografie: Lucid Motors
  • Prozradil to sám Peter Rawlinson, generální ředitel společnosti Lucid
  • Očekává se, že v budoucnu bude Lucid dodávat technologie i pro masovější vozy

Peter Rawlinson, generální ředitel společnosti Lucid, řekl, že dohoda se značkou Aston Martin, o které jsme vás informovali, je jen začátkem dodávek technologií pro elektromobily dalších výrobců. Informovala o tom agentura Reuters, kterou citoval insideevs.com.


Generální ředitel Lucidu Peter Rawlinson řekl, že společnost se snaží rozvíjet své podnikání v oblasti dodávek technologií. Následně dodal, že nedávno oznámená dohoda se společností Aston Martin je pouze začátkem. Americký startup přitom bude společnosti Aston Martin dodávat technologie pro pohon elektromobilů, včetně zadní pohonné jednotky se dvěma motory, bateriových modulů a softwaru pro integraci systémů. Tyto díly budou distribuovány z továrny společnosti Lucid v Casa Grande v Arizoně.

Tato dohoda skutečně otevírá nový segment podnikání skupiny Lucid,“ řekl agentuře Reuters generální ředitel společnosti Peter Rawlinson. „Jak naznačuje dohoda s Aston Martinem, startup se zpočátku zaměří na poskytování vysoce výkonných, ultravysokonapěťových technologií, které nejsou vhodné pro masový trh,“ dodal.

Vyzkoušeli jsme luxusní Lucid Air přímo v Los Angeles

Chceme někdy vyrobit auto za 25 000 dolarů, protože to je to, co bude potřeba ke změně světa? Nejsem si jistý, jestli chceme podnikat v tomto oboru, ale licencování naší technologie, která by k tomu mohla vést, dává větší smysl,“ uvedl CEO.

Iniciativa společnosti Lucid se přitom podobá chování chorvatského výrobce sportovních elektromobilů Rimac, který dodává díly také Astonu Martin a v rámci dceřiné společnosti Rimac Technology vyvíjí díly pro masovější vozy. Rawlinson také dodal, ŽE saúdskoarabský fond veřejných investic, který má ve společnosti Lucid většinový podíl a současně je druhým největším akcionářem Aston Martinu, nehrál v této dohodě žádnou roli. „Aston Martin měl na výběr a zcela nezávisle si vybral to, co považoval za nejlepší dostupnou technologii na světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze