Lime se vrací do Prahy. Sdělí vám správný hygienický postup a dá jízdu zdarma

Lime se vrací do Prahy. Sdělí vám správný hygienický postup a dá jízdu zdarma
Fotografie: li.me
  • Lime se zavazuje zvýšit hygienická opatření a bezpečnostní pokyny na ochranu jezdců a zaměstnanců
  • Pro své zákazníky si do konce května připravil promokód na patnáctiminutovou jízdu zdarma

Lime, přední světový poskytovatel elektrických koloběžek, v Praze znovu zahajuje provoz poté, co česká vláda začala rušit opatření proti šíření koronaviru. Od dnešního dne zahájí společnost provoz a nabídne individuální mobilitu pro ty, kteří se pohybují po městě, a chtějí tak učinit bezpečným způsobem.

Lime

V polovině března Lime stáhl stejně jako v řadě měst v celé Evropě a Severní Americe celou flotilu v hlavním městě České republiky a dočasně pozastavil službu. Praha patří k prvním městům na světě, kde nyní začíná Lime opět fungovat. Další města budou následovat postupně.

Elektrické koloběžky nabízejí alternativní dopravu pro ty, kteří chtějí cestovat sociálně vzdálenějším způsobem. Na základě našich současných zkušeností z jihokorejských měst, Soulu a Pusanu víme, že využití individuálních možností tohoto druhu mobility pomáhá při zploštění křivky nakažených koronavirem,“ říká Ondřej Široký, provozní ředitel Lime Czech Republic. „Lime provozní zóna zůstane stejná, ale začínáme s menší flotilou, abychom lépe pochopili chování uživatelů v souvislosti s tím, jak se lidé po celém městě začnou vracet k běžným rutinám.“

Posilují se hygienická opatření

Přestože riziko přenosu infekce koronaviru přes objekty a povrchy je velmi nízké, Lime zintenzivnil všechna hygienická opatření na ochranu jezdců i personálu. „Vylepšili jsme naše metody čištění a zvýšili frekvenci čištění a dezinfekce našich koloběžek. Čistíme všechny části koloběžky, kterých se lidé dotýkají, a používáme pouze produkty doporučené Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí, které byly schváleny pro použití proti koronaviru,“ říka Ondřej Široký a pokračuje: „Každý, kdo se cítí nejistě nebo má obavy, může před zapůjčením použít jednorázové rukavice nebo si dezinfikovat řídítka. Jako vždy, když přijdete do styku s povrchy ve veřejných prostorách, umývejte si často a důkladně ruce, dezinfikujte je a dodržujte pokyny v oblasti veřejného zdraví. “

Lime poskytne informace v aplikaci o tom, jak co nejlépe postupovat v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví, například:

  • Buďte obezřetní – zkontrolujte koloběžku a ujistěte se, že kola, brzdy, plyn, světla a rám jsou v dobrém provozním stavu. Tutoriál naleznete na této adrese.
  • Ruce – umyjte si ruce nebo použijte ruční dezinfekční prostředek, který obsahuje nejméně 60% alkoholu, když dorazíte na místo určení. Pokud je to možné, používejte rukavice.
  • Jezděte jednotlivě pro bezpečnost a sociální distancování; udržujte vzdálenost od ostatních nejméně 2 metry.
  • Identifikujte nejbezpečnější způsob, jak se pohybovat, pamatujte na chodce a vozidla, a buďte si vědomi semaforů a dopravních značek.
  • Ostražitost – zůstaňte ve střehu a všímejte si potenciálních nebezpečí na silnici a ve svém okolí.

Bezpatná jízda

Lime si připravil kód pro bezplatnou jízdu v Praze. Jedná se o patnáct minut jízdy v ceně 85 Kč. V případě využití této nabídky musíte jít do aplikace a v sekci peněženka zadat promokód „BEZPECNADOPRAVA“. Promokód je platný do konce května.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze