Levný elektromobil od Volkswagenu se stane realitou. Vznikat bude v USA

3
Levný elektromobil od Volkswagenu se stane realitou. Vznikat bude v USA
Fotografie: Volkswagen
  • Nejlevnější elektrický Volkswagen má stát 800 tisíc Kč
  • Do prodeje se dostane za 4 roky
  • V plánu je i vlastní výroba baterií v rámci úspor

Volkswagen to s elektromobily celkem rozjel, ale stále se zde najdou mezery, a to hlavně v oblasti cenové politiky. Nejlevnějším modelem je zatím ID.3, který v základu vychází na necelý milion korun. Proto dle electrek.co firma plánuje uvedení ještě levnějšího elektromobilu. Ten by měl stát v přepočtu 800 tisíc Kč, má nabídnout o něco menší rozměry než ID.3 a o jeho produkci se postará jedna z továren v USA.

Konkrétně by mohl využít stávající továrny v Chattanooze v americkém státě Tennessee nebo v mexickém Pueblu. V sázce je i montážní závod v Jižní Karolíně. Aby Volkswagen dosáhl tak nízké ceny, uvažuje o výrobě vlastních bateriových sad. Již dříve se automobilka pochlubila plánem na produkci bateriových článků v Kanadě a nyní tento nápad dostává větší smysl. Aktuálně se na americkém trhu prodává ID.4, který je tam dostupný v 8 různých výbavách. Jeho cena tam začíná na částce 38 995 dolarů (896 tisíc Kč). Chystaná novinka nejspíše dostane označení ID.2 a bude elektrickou alternativou k modelu Polo.

Diskuze ke článku
Lukáš Doležal
Lukáš Doležal
No tam bude někde asi chyba ne? ID 2 má jít do prodeje v roce 2025 za 25k euro. Pokud to bude podle článku, tak to bude znamenat výrazné zpoždění a velký nárůst ceny a ve výsledku bude neprodejné.
Radek Skrbek
Radek Skrbek
Hlavně opravdu nechápu proč chce VW znovu vynalézat kolo?
Malý auto za "levnější" cenu tu už měl dávno.
VW eUP druhá verze byla výborný auto.
Nechápu proč ho přestal vyrábět a teď chce místo toho začít s něčím úplně novým.
Když už dávno měl takové auto vymýšlené.
Asi na hodně peněz na vývoj že si může dovolit rozhazovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze