Léto s elektrickou krasavicí. Startujeme nový dlouhodobý test

Dlouhodobý test Opelu Corsa-e
Léto s elektrickou krasavicí. Startujeme nový dlouhodobý test
Fotografie: Ladislav Čermák, fDrive.cz
  • Převzali jsme k dlouhodobému testu Opel Corsa-e
  • Témata chceme nechat spoluvytvářet i vás, čtenáře

V redakčních garážích zaparkoval novotou vonící malý elektrický Opel Corsa-e. Na tachometru ukazoval v okamžiku převzetí číslici 200 a zdobí jej elegantní kombinace bílé barvy a černé střechy. Ano, jde o vrcholnou verzi Ultimate, které na palubě nechybí nic podstatného. Tento pohledný čtyřmetrový automobil tu s námi bude celé léto a my samozřejmě máme připravenou řadu témat, jimž se budeme během testování věnovat. Budeme se například podrobněji zaměřovat na spotřebu za různých provozních okolností, hodláme se věnovat i dalším provozním nákladům. A samozřejmě přijdou na přetřes i další témata – například, zda má smysl se zajímat o maticové světlomety levnějšího provedení s malým počtem svíticích segmentů, jimiž je vůz vybaven. Zaměříme se také na telematické služby Opel Connect. Poprvé se také setkáváme s vylepšeným softwarem, který prodloužil WLTP dojezd o 29 km na výsledných 359 km.

Část prostoru jsme však tentokrát ponechali pro vás, čtenáře. Pokud vás ohledně tohoto velice zajímavého auta, které podle prvních dojmů poskytuje velice slušnou kombinaci komfortu, praktičnosti, výbavy a ceny, něco konkrétního zajímá, napište nám a ty nejzajímavější náměty se dostanou do seznamu témat. Pokud bude ohlas obecenstva pozitivní, budeme podobnou interaktivní formou realizovat i další dlouhodobé testy. Ještě letos se dočkáte minimálně třech dalších.

Opel Corsa-e sice patří do čtyřmetrové třídy, ale nabízí velký a praktický zavazadelník, úplnou výbavu, dobrý cestovní komfort a povedený design. Dokázal by posloužit i rodině

Technické parametry Opel Corsa-e (2019)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 060 × 1 809 × 1 437 mm, 1 455 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,5 kWh / 100 km, dojezd: 330 km
Cena od879 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze