Lepší baterie dávají prostor bláznivým strojům. Třeba této létající motorce

1
Lepší baterie dávají prostor bláznivým strojům. Třeba této létající motorce
  • Maximální rychlost je až 70 kilometrů za hodinu
  • Baterie prozatím vystačí na 30 minut provozu

Po boomu elektromobilů se každým rokem rapidně zlepšuje technologie pohonů a také baterií. Ty dnes při stejné velikosti mají daleko větší kapacitu, lepší životnost a tak dále. Díky tomu se mohou baterie instalovat do různých strojů jako jsou drony, a to dokonce tak velké, aby na nich mohl letět člověk. Ano, právě koukáte na létající motorku nebo chcete-li hoverbike, který lze ovládat i ze země.

Firma Hoversurf pochází z Ruska a jízda na hoverbike může být dost možná srovnatelná s ruskou ruletou. Dron umí letět oficiálně až 70 kilometrů za hodinu ve výšce až 5 metrů, i když výrobce říká, že by uměl mnohem víc. Dron si pořád řekne o velké množství energie a počítat můžete sotva s třiceti minutami provozu. Firma ale pracuje na rychlé výměně baterie pro nekonečnou zábavu. Produkční verze také počítá se zakrytím vrtulí, které zatím vypadají vcelku nebezpečně.

Hoversurf Scorpion

Dron nicméně vypadá, že je hotov. Své schopnosti zkoušel jak v továrně, tak na moskevském okruhu, kde byl mimochodem doprovázen plug-in hybridním BMW i8.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
slik
Ju,pro eko maniaky určitě dobré.Při dnešní hustotě provozu super.Ale saaaakra kde je to poctivé zakouření z výfuk(u)ú u dvoutaktů a čtyřtaktů(za studena) a ten pořádný hukot motoru.Přesně tohodle jsem se bál.Znáte film pátý element?Tak to tu bude jednou vypadat!!!Jděte do háje.Ekomaniaci a zbohatlíci ať to musí mít poviňňě a nás normálních lidi ať se to netýká!!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze