Koncepční elektromobil Imagine by Kia zaujme dvacítkou displejů v interiéru

Koncepční elektromobil Imagine by Kia zaujme dvacítkou displejů v interiéru
  • O jednotlivých prvcích designu, jejich myšlence a hloubce by se u tohoto vozu dalo psát hodiny
  • Panel přístrojové desky je osazen 21 displeji s ultravysokým rozlišením
  • Technické parametry zatím nejsou známy

Koncepční model Imagine by Kia, jenž je vizuálním zhmotněním snah automobilky Kia posouvat se kupředu ve vzrušujícím odvětví elektrifikace, je prvním čistě elektrickým čtyřdveřovým osobním vozem uvedené značky. Na rozdíl od oceňovaného elektrického crossoveru e-Niro, který staví na existující architektuře hybridního modelu Niro, stojí za konceptem Imagine by Kia nízko uložený bateriový modul s indukčním dobíjením, pohánějící kompaktní hnací ústrojí.

Exteriér je extravagantní se snadno zapamatovatelnými charakteristickými prvky, jako jsou například podsvícená přední maska a další prvky karoserie zpracovány s hlubokým smyslem pro detail. Netypického zbarvení dosáhli vývojáři díky pečlivému ručnímu nanášení jednotlivých vrstev barev, kterých je ve výsledku šest. Čelní sklo i celou střechu tvoří jediný skleněný panel, který je ještě dodatečně specificky tvarován v jednotlivých částech vozu.

S jednotlivými detaily bychom mohli pokračovat ještě dlouze, ale přesuneme se do interiéru. Tam vás jednoznačně zaujme jeho vzdušnost a otevřenost. Další, čeho si okamžitě všimnete, je množství displejů napříč celou horní částí přístrojové desky. Je jich konkrétně 21, každý s ultravysokým rozlišením. Jejich uspořádání budí dojem nahodilosti a současně i logičnosti. Sedadla jsou čalouněna kůží i hedvábím a celý interiér se designéři snažili rozdělit do několika úrovní.

Technické specifikace zatím nejsou známy. Vůz má pouze nastiňovat vizi a směr, jakým se chce automobilka v kategorii elektrických vozů vydat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze