Kia osvěžila svou aplikaci a telematický systém. Přejmenovala jej na Kia Connect

1
Kia osvěžila svou aplikaci a telematický systém. Přejmenovala jej na Kia Connect
Fotografie: Kia
  • Aktualizovaná aplikace obsahuje novinky pro usnadnění cestování
  • Kia Connect je v České republice k dispozici pro všechny modely značky
  • Obsahuje i vychytávky pro elektromobilisty

Systém palubní telematiky a mobilní aplikace s novým označením Kia Connect, dříve označovaný UVO Connect, usnadňuje a zpříjemňuje cestování prostřednictvím mnoha prvků navržených ve prospěch co nejlepší palubní konektivity, funkčnosti a uživatelského ovládání. Sestava palubních technologií Kia Connect je k dispozici prostřednictvím centrálního dotykového displeje vozidla. Nabídka funkcí zahrnuje Online navigaci, která čerpá z historie dopravních informací a současně dopravních informací v reálném čase (prostřednictvím cloudové služby) s cílem přesněji předpovídat intenzitu dopravy, a nabízet tak řidiči důvěryhodné a přesné informace o době jízdy a odhadovaném času příjezdu do cíle.


Uživatelé dále mají k dispozici online sestavu služeb Kia Connect Live Services, které spojují data mnoha poskytovatelů specializovaných například na dopravní informace, volná parkovací místa a ceny parkování, rozmístění čerpacích stanic a ceny paliva, nabíjecí místa pro elektromobily, předpovědi počasí a online vyhledávání bodů zájmu či informace o rychlostních kamerách (údaje o rychlostních kamerách nemusejí být na některých trzích k dispozici).

Aplikace Kia Connect prostřednictvím mobilního telefonu poskytuje vzdálený přístup k informacím o vozidle, jako jsou například jízdní data a statistiky, poloha vozidla nebo stav uzamčení dveří. Majitelé elektromobilů mohou přes uvedenou aplikaci nastavovat klimatizaci, zobrazovat stav nabíjení vozidla, nastavovat rozvrhy chytrého nabíjení nebo kontrolovat akční rádius s ohledem na zbývající kapacitu akumulátoru. Uživatelé si dále mohou pomocí chytrého telefonu ověřit nebo změnit nastavení vozidla, jako jsou například volby navigace, rádia nebo připojení Bluetooth. Majitele po zapnutí zapalování automaticky uvítají předvolená nastavení.

Prostřednictvím aplikace Kia Connect mají uživatelé k dispozici i navigaci na poslední kilometr cesty a režim parkování s obsluhou. Navigace na poslední kilometr cesty pomáhá po zaparkování vozidla najít pomocí mobilního telefonu samotný cíl cesty s využitím Map Google nebo rozšířené reality (AR). Následně aplikace uživatele naviguje z aktuální polohy na místo, kde předtím zaparkoval. Režim parkování s obsluhou pak umožňuje na dálku sledovat vozidlo, jehož řízení se chopila pověřená osoba. Mobilní aplikace Kia Connect bude k dispozici ke stažení prostřednictvím obchodů Google Play a Apple App.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Už by konečně mohli taky udělat navigaci s plánováním nabíjení na cestách, už je to celkem ostuda navigace z funkcemi 10 let starými.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze