Kamion Tesly poprvé spatřen. Vypadá stejně jako na teaseru

Kamion Tesly poprvé spatřen. Vypadá stejně jako na teaseru
  • Dojezd by měl být i při plném naložení až 500 kilometrů
  • Premiéra se odehraje 26. října

Kdysi dávno se na vyfotografovaném „plácku“ objevila první Tesla Model S 85D a včera tu byl k vidění i pravděpodobně první kamion Tesly. No, nejde nejspíš o plnohodnotný kamion, ale spíše nákladní vůz, zahraniční weby mluví o doslova o „semi-trucku“. První co vás napadne je, že vypadá stejně jako z prvních teaserů, a jsme moc zvědaví, jestli vzhled vydrží až do sériové výroby.

Tesla Semi

U nákladního vozu však vzhled nehraje až takovou roli, mnohem důležitější je funkčnost. Agentura Reuters u prvních obrázků mluvila o dojezdu mezi 350 až 500 kilometry s plně naloženým přívěsem. Pomoci by tomu měl i větrný deflektor zvyšující dojezd, který na obrázku také uvidíte. Elektrický tahač bude pro Teslu důležitější než se může zdát, většina komponentů by totiž měla pocházet z aktuálního Modelu S a Modelu 3. Náklady na výrobu by měly být malé a marže naopak velká. Mělo by tedy jít o jeden z nejvýdělečnějších projektů.

Tesla Semi teaser

Představení se vším všudy by se pak mělo odehrát ve čtvrtek 26. října v Kalifornii. Na premiéru se velmi těšíme. Nejvíce nás zajímá baterie, jejíž kapacita bude muset dosahovat stovek kWh.

Zdroj: teslarati.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze