Již zítra se představí nový SEAT Leon. Buďte s námi u toho

Již zítra se představí nový SEAT Leon. Buďte s námi u toho
  • SEAT Leon dorazí jako plug-in hybrid
  • Pohonná jednotka by měla být stejná jako v případě Škody Octavie iV
  • Nejostřejší verze ponese logo CUPRA a výkon by měl přesáhnout 300 koní

Už zítra se ve světové premiéře představí nový SEAT Leon. Co vše už o něm víme a co by mohl nabídnout? Dorazí na trh mimo jiné i s plug-in hybridním pohonem, který se bude s velkou pravděpodobností skládat ze stejné techniky jako Škoda Octavia iV. Tedy benzinová čtrnáctistovka v kombinaci s elektromotorem by měla nabídnout 201 koní. Očekává se, že v útrobách bude baterie o kapacitě 13 kWh, která zvládne papírový dojezd okolo 55 kilometrů.

Nový Leon má být dle slov automobilky novou ukázkou, jak v budoucnu budou auta komunikovat s infrastrukturou, už dříve SEAT ukázal, jak si umí povídat se semafory. Mělo by se jednat také o nejbezpečnější auto v historii automobilky, co přesně si pod tím představit, se jistě dozvíme už zítra večer.

SEAT je částí koncernu Volkswagen, takže v budoucnu se s největší pravděpodobností dočkáme i derivátu v podobě Leonu CUPRA. V minulosti se CUPRA stala samostatnou společností a mělo by se jednat o nejvýkonnější variantu, která bude sdílet techniku se Škodou Octavií RS iV.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze