Je libo volant, tablet nebo televizi? A co takhle všechno v jednom?

CES 2024
Je libo volant, tablet nebo televizi? A co takhle všechno v jednom?
Fotografie: Yangfeng
  • Čínský výrobce Yangfeng už léta pracuje na automobilových interiérech budoucnosti
  • Letos se poprvé rozhodl vystavit výsledky svého snažení na veletrhu CES

Čínský koncern Yanfeng zabývající se vývojem a výrobou automobilových interiérů už téměř deset let pracuje v rámci programu EVI na ideálním uspořádání interiéru pro dobu, kdy bude běžně rozšířené automatizované řízení 4. úrovně, tzn. s občasným zásahem řidiče. Nejnovějším počinem je něco, co by šlo popsat jako tablet s rukojeťmi na bocích. To může v nouzi posloužit k ovládání směru jízdy, avšak z celkového provedení je zcela jasné, že tou dobou už v autě podobné činnosti dávno nebudou prioritou. Důležitější bude mít po ruce nástroj pro vyřizování elektronické korespondence a ovládání přehrávače filmů. A právě v ten se multifunkční zařízení promění. Aby toho nebylo málo, tak pedály po navolení určitého příkazu vyjedou z podlahy a po jiném v ní zase zmizí, aby nepřekážely relaxaci.


To vše na krátkém videu demonstruje osobně technický ředitel firmy Yanfeng, pan Patrick Nebout. Studie je totiž dílem amerického studia rozsáhlého koncernu. Těšíte se, až bude něco podobného v autech běžně?

Toto je jedna z možností, jak bude vypadat interiér budoucnosti. Takový, ve kterém se především pracuje či relaxuje a v nouzi se vezme za volant
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze