Je Biomega SIN až hříšně jednoduché, nebo představuje ideální vozítko do města?

Je Biomega SIN až hříšně jednoduché, nebo představuje ideální vozítko do města?
  • Biomega SIN by se mělo na trh dostat mezi roky 2021 až 2023 za předběžně stanovenou cenu dvacet tisíc eur
  • Vozidlo je schopné ujet až 160 kilometrů na jedno nabití
  • Čtyři elektrické motory disponují celkovým výkonem 60 kW a jsou poháněny baterií o kapacitě 20 kWh

Dánský výrobce prémiových městských bicyklů Biomega představil koncept minimalistického vozítka s názvem SIN. To kombinuje lehkou konstrukci z karbonových vláken s elektrickým pohonem a je určeno primárně obyvatelům jednoho z nejhustěji zalidněných míst na světě – městského státu Singapur.

Biomega SIN je schopné ujet až 160 kilometrů na jedno nabití, což by mělo vystačit naprosté většině obyvatel i rozsáhlejšího města, jakým Singapur bezpochyby je. Čtyři elektrické motory disponují celkovým výkonem 60 kilowattů a jsou poháněny baterií o kapacitě 20 kilowatthodin. Pod karbonovou kapotou se tak skrývá celkem 84 koní. Dalším trumfem v rukávu tohoto vozítka je rovněž nízká hmotnost, a to pouhých 950 kilogramů.

Při konstrukci tohoto „přibližovadla“ byl podle všeho kladen důraz i na pohodlí pasažérů. Uvnitř minimalistického interiéru by měl být dostatek místa pro nohy. Nemůžeme si však odpustit poznámku o lacině vypadajících poloprůhledných sedadlech, která působí spíše jako levné kancelářské židle. Na druhou stranu se koncept pravděpodobně ještě změní a navíc je vozítko určené ke zdolávání spíše krátkých vzdáleností. Stejně tak pravděpodobně projdou změnou i dveře, které na obrázcích nevidíte – má se jednat o průhledné panely, které se při vystupování a nastupování zasunou do stran.

Výrobce má s automobilem velké ambice a mohl by být podle něj oblíben nejen obyčejnými uživateli, ale i carsharingovými společnostmi. Na trh by se mělo Biomega SIN dostat mezi roky 2021 až 2023 za předběžně stanovenou cenu dvacet tisíc eur (přibližně 520 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze