Jakých 7 elektromobilů v USA pořídíte nejlevněji?

  • Jen jedna jediná automobilka má ve výčtu víc než jeden vůz
  • Nejlevnější elektromobil vyjde na necelých 380 tisíc korun

Přemýšlíte nad novým vozem a pokukujete po elektromobilu? Pokud zároveň žijete za mořem, tak se můžete podívat, jakých sedm elektromobilů v USA pořídíte nejlevněji. Možná budete překvapeni.

Všechny uvedené ceny jsou přepočtem dle kurzu USD / CZK platného v době publikace článku a nemají započtené DPH.

Na sedmém místě se nachází vůz z produkce Chevroletu, který se brzy dostane i na evropský trh, jen pod jiným názvem. V Americe ho znají pod jménem populárního jamajského sprintera – Bolt. Pořídit ho můžete už od 730 tisíc korun českých. Za své peníze dostanete dojezd okolo 200 mil, tedy 320 kilometrů.

Chevrolet Bolt

O něco málo levněji za mořem vyjde elektromobil, který se těší velké oblibě i na našem trhu. Jde o Test Nissan Leaf – Tichý měšťan, který stojí 706 tisíc korun. Leaf s 30kWh baterií na jedno nabití zvládne okolo 170 kilometrů. Na našem trhu se udává dojezd až 250 kilometrů, což je způsobeno jinou testovací normou – v USA mají daleko přísnější kritéria.

Nissan Leaf

Do žebříčků nejdostupnějších elektromobilů se dostala i automobilka, která za mořem momentálně nemá na růžích ustláno, a sice Volkswagen. Jeho e-Golf s dojezdem 133 kilometrů může být váš už za 523 tisíc korun.

Volkswagen e-Golf

Na americkém trhu můžete sáhnout také po elektromobilu z dílny Fiatu. Jde o model 500e, za který si automobilka účtuje 445 tisíc korun. Jeho výkon 111 koní může být na jedno nabití k dispozici až 140 kilometrů.

Fiat 500e

Pokud by vám Fiat 500e vyhovoval co do velikosti, ale neuchvátil vás designem, pak můžete sáhnout například po Chevroletu Spark. Automobilka za něj chce 450 tisíc korun. Za tyto peníze můžete mít ve svém voze například 4G LTE hotspot. Udávaný dojezd na jedno nabití činí 131 kilometrů.

Chevrolet Spark

Svého zástupce za mořem nabízí i Mitsubishi. Konkrétně jde o model i-MiEV, který pořídíte již za 377 tisíc korun. Mezi nevýhody patří poměrně nízký dojezd – 99 kilometrů není rozhodně žádné závratné číslo.

Mitsubishi i-MiEV

Nejdostupnější elektromobil v USA představuje elektrický Smart. Dojezd 110 kilometrů je vyšší než u dříve zmíněné japonské konkurence, a to vše za skoro stejnou cenu. Smart Electric totiž stojí 377 tisíc korun.

Smart Electric

Zdroje: techinsider.io, nissanusa.com, fiatusa.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze