Jak odčinit „Dieselgate“? Vyrábět elektromobily pro USA

Jak odčinit „Dieselgate“? Vyrábět elektromobily pro USA
  • Volkswagen údajně obdržel nabídku od organizace EPA
  • Vyžehlí si nynější pošramocenou pověst na území USA?

Zná to asi každý dobře vychovaný jedinec. Něco provedete a pak to chcete co nejrychleji a co nejlépe odčinit. Nejinak je tomu u velkých mezinárodních firem. Alespoň u některých, například u Volkswagenu. Ten se svou „Dieselgate“ vyvolal velký rozruch, a to především za mořem, kde se nejspíše bude tuto aféru snažit odčinit.

Německý deník Welt am Sonntag uvádí, že Volkswagen dostal nabídku od americké organizace EPA. Jedná se o úřad podobný našemu Ministerstvu životního prostředí. Volkswagen může „odčinit“ své podvody při měření emisí tím, že na území USA bude vyrábět elektromobily. Údajně v dohodě figuruje i následná pomoc při budování sítě elektrických nabíjecích stanic.

Volkswagen Golf GTE (2014)

To vše by dávalo smysl. Volkswagen již nyní elektromobily či plug-in hybridy vyrábí, zmínit můžeme například Volkswagen Golf GTE, Passat GTE nebo elektromobily Volkswagen e-Golf či model e-up!. Další jistě brzy přijdou. Vzpomenout si můžeme i na koncept Volkswagen Budd-E, jenž Volkswagen ukázal na veletrhu CES v Las Vegas.

TIP: Předprodej Volkswagenu Golf GTE začíná. Na co vše láká?

Volkswagen se ke všemu odmítl vyjadřovat, a tak se můžeme pouze domnívat, jaké dohody se chystají. Pokud budeme soudit fakta, tak by celá záležitost rozhodně dávala smysl. Volkswagen by si mohl zlepšit jméno a zároveň si připravit rozsáhlou nabíjecí síť po celých Spojených státech amerických.

Zdroj: popularmechanics.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze