Jaguar Land Rover získal ocenění za infotainment Pivi Pro

Jaguar Land Rover získal ocenění za infotainment Pivi Pro
Fotografie: Jaguar
  • Systém Pivi Pro tvoří klíčovou součást vozů značek Jaguar a Land Rover
  • K infotainmentu lze pomocí Bluetooth připojit dvě zařízení najednou
  • Systém Pivi Pro má svůj vlastní napájecí zdroj, který umožňuje jeho okamžité spuštění

Společnost Jaguar Land Rover získala v rámci ankety Autobest od poroty ocenění Smartbest 2020 udělované za nejlepší technologie v automobilovém průmyslu.


Systém Pivi Pro, jenž je neustále připojen a kdykoli k dispozici, tvoří klíčovou součást vozů značek Jaguar a Land Rover. Prostřednictvím obrazovky s vysokým rozlišením a hardwaru, který najdeme u nejnovějších chytrých telefonů, umožňuje ovládání všech funkcí vozidla. K infotainmentu lze navíc pomocí Bluetooth připojit dvě zařízení najednou. To umožňuje řidiči i spolujezdci využívat připojení souběžně bez nutnosti přepínání mezi zařízeními. Pokud například spolujezdec přehrává prostřednictvím svého zařízení hudbu, řidiči to nijak nebrání v přijímání telefonických hovorů s funkcí handsfree.

Smartbest je jednou z nejvíce ambiciózních kategorií. Toto ocenění udělujeme za nejlepší konektivní technologie v automobilovém průmyslu. Letos byl v této kategorii bezkonkurenčně nejlepší systém Pivi Pro se svým jednoduchým ovládáním, které řidiči umožňuje plně se soustředit na řízení. 90 procent běžně využívaných funkcí je prostřednictvím obrazovky dostupných nanejvýš na dvě kliknutí,“ řekl Dan Vardie, Autobest Chairman.

Pivi Pro je výsledkem skvělé práce našich softwarových inženýrů a jsme moc rádi, že byl vyznamenán tímto oceněním. S LTE modemem a eSIM kartou umožňujícími funkci Software Over The Air (SOTA), přehrávání hudby a používání aplikací přinášejí naše nové modely zákazníkům neustálé připojení, zábavu a okamžitou dostupnost nejnovějších aktualizací.

Fungování systému Pivi Pro bychom mohli přirovnat k mozku – každá polovina má své vlastní připojení, umožňuje tak bezkonkurenční a nepřerušovanou obsluhu. Stejně jako v případě mozku zajišťuje jedna polovina racionální funkce, např. fungování systému SOTA, zatímco druhá je zaměřena spíše na kreativní úkony,“ dodal Peter Virk, Director of Connected Car and Future Technology for Jaguar Land Rover.

Navigace je k dispozici již ve chvíli, kdy řidič usedá za volant.

Systém Pivi Pro má svůj vlastní napájecí zdroj, který umožňuje jeho okamžité spuštění. Navigace je tudíž k dispozici již ve chvíli, kdy řidič usedá za volant, a systémové aplikace jako Spotify, Deezer či TuneIn jsou plně funkční i bez připojeného telefonu. Mezi další funkce patří možnost připojení kalendářů Google či Microsoft Outlook, díky kterým může řidič vidět svůj diář, a dokonce se prostřednictvím systému handsfree připojovat k důležitým hovorům. Funkce předpovědi počasí pak poskytuje předpověď podle trasy zadané do navigace.

Pokročilá konektivita systému SOTA umožňuje zákazníkům stahování a instalaci softwarových aktualizací bez nutnosti navštěvovat autorizované prodejce. Aktualizace se stahují na pozadí a zákazníci jsou prostřednictvím upozornění informováni o důležitých změnách. Pro aktualizace, které vyžadují vypnutí vozidla, si mohou zákazníci sami určit čas, který jim nejlépe vyhovuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze