I Karma Automotive bude nabízet elektromobil. Vrcholná verze má mít dojezd až 643 km

I Karma Automotive bude nabízet elektromobil. Vrcholná verze má mít dojezd až 643 km
Fotografie: karmaautomotive.com
  • Do nabídky nejdříve zamíří verze s dojezdem 320 a 480 kilometrů
  • Až později přijde na trh vlajková loď s dojezdem až 643 kilometrů
  • Maximální nabíjecí výkon bude 150 kW

Když se řekne Karma, většina z vás si asi vybaví Fisker Karma. Sportovní plug-in hybrid urazí na elektřinu až 80 kilometrů. Nejedná se ani o žádného loudala. Vystřelí z klidu na sto km/h za 7,9 sekundy a uhánět můžete až 153 km/h. V případě hybridního jízdního režimu činí maximální rychlost 200 km/h, které dosáhnete za 5,9 sekundy. Celkový dojezd ve sportovním režimu je 483 kilometrů. Ale dost o Fiskeru Karma, protože Karma Automotive (dříve automobilka Fisker) oznámila plán v roce 2021 mít elektrický model Revero s dojezdem až 400 mil (643 kilometrů), jak píše electrek.co.

Karma Revero GT

V roce 2013 Karma zbankrotovala. Později se ji však ujala skupina Wanxiang, čínský konglomerát automobilových dílů. O finanční prostředky tak nebyla nouze a automobilka nyní pracuje na nových vozech. A jedním z nich má být i elektrické Revero. „Karma Automotive oznámila rozšíření nabídky modelu Revero. Karma Revero GTE bude prvním plně elektrickým vozidlem společnosti, které je udržitelné a skvěle technologicky vybavené,“ stálo v tiskové zprávě.

Nejdříve dorazí verze s dojezdem 200 a 300 mil, tedy 320 a 480 kilometrů. Až později pak přijde vlajková loď s dojezdem až 643 kilometrů. Maximální nabíjecí výkon bude 150 kW, AC nabíjení pak pouze o výkonu 11 kW. Více informací momentálně nemáme k dispozici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze