Hyundai a Kia mají nového partnera, se kterým pracují na vývoji elektrické platformy

Hyundai a Kia mají nového partnera, se kterým pracují na vývoji elektrické platformy
  • Společnost Canoo se nejvíce proslavila svým skateboardem
  • V roce 2021 má Canoo začít vyrábět elektrickou dodávku
  • Hyundai i Kia chtějí elektrickou platformu využívat pro své nové vozy

Hyundai, Kia a startup Canoo budou společně spolupracovat na vývoji nové platformy pro elektrická auta, která má být základním stavebním kamenem pro jejich nové elektromobily.

Hyundai Kona Electric

Společnost Canoo v září minulého roku představila elektrickou dodávku určenou pouze pro zákazníky, kteří si zaplatí dopředu, jak píše carscoops.com Dodávka by se měla začít stavět v roce 2021. Canoo se však nejvíce proslavilo díky svému skateboardu.

Obě automobilky říkají, že díky platformě, kterou společnost Canoo má k dispozici, dokážou snížit náklady na své elektromobily. „Byli jsme velmi ohromeni rychlostí a efektivitou, jakou společnost Canoo vyvinula svojí elektrickou architekturu. Věřím, že nyní máme vedle sebe velmi silného partnera, který nám pomůže se stát lídrem v elektromobilitě,“ řekl vedoucí výzkumu a vývoje Hyundai Motor Group, Albert Biermann.

Obě automobilky mohou platformu používat nejen pro své vozy, jako je Kia e-Niro či Hyundai Kona Electric, ale v budoucnu by platforma mohla posloužit také pro vozy spadající do mikromobility, po kterých v budoucnu jistě bude hlad.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze