Hybridní Lexus LS 500h půjde proti Němcům. Čím je trumfne?

1
Hybridní Lexus LS 500h půjde proti Němcům. Čím je trumfne?
  • Hybridní limuzína od Lexusu bude k dispozici jak s pohonem všech kol, tak i jako zadokolka
  • Zrychlení z klidu na sto zvládne za 5,4 sekundy a čistě na elektřinu můžete jet až 140 km/h

Boj luxusních limuzín už není jen o počtu válců, koní či výbavě, ale také o tom, zda nabízí daná automobilka hybridní pohon. Takové BMW, Mercedes nebo Volvo své hybridní limuzíny mají či brzy budou mít, a tak byl čas, aby se převážně s německou konkurencí popral i Lexus. A jeho odpovědí je Lexus LS 500h, který se ukázal na ženevském autosalonu.

Lexus LS 500h – Autosalon Ženeva 2017

Lexus LS 500h dostal do vínku 3,5litrový motor V6, kterému sekunduje hned dvojice elektromotorů. Systémový výkon činí 354 koní a točivý moment pak 350 Nm. Z klidu na sto to zvládnete za 5,4 sekundy. Zvolit si můžete jak pohon zadních kol, tak i čtyřkolku. Elektromotory jsou schopny pohánět vůz až do rychlosti 140 km/h. Délka je větší než pět metrů, šířka činí přesně 1 900 milimetrů a výška 1 450 milimetrů. Rozvor má hodnotu 3 125 milimetrů.

Lexus tvrdí, že použité lithium-iontové baterie jsou o 20 procent menší než v případě Lexusu LS 600h. Díky nim tak vzrostla velikost zavazadelníku o 25 litrů. Co se týká výbavy, tak dostanete prakticky vše, na co si vzpomenete. I takové záležitosti jako vyhřívaná, klimatizovaná a masážní sedadla, která vpředu můžete nastavit až ve 28 směrech, jsou zde skoro samozřejmostí. Zadní cestující se mohou hýčkat díky volitelnému paketu, který umožní pravé zadní sedadlo sklopit v úhlu až 48 stupňů a zvednout až o 24 stupňů pro snadnější vystupování.

Infotainmentu vévodí 12,3palcový displej. K dispozici je i 24palcový head displej, který je největší na světě. Jde tedy o další prvenství této hybridní limuzíny. Nechybí ani zábavní infotainment pro cestující na zadních sedadlech nebo spousta bezpečnostních a jízdních asistentů. Právě o vaší bezpečnost se bude starat až 14 airbagů. Jako první na světě dostal model LS 500h systém, který brání kolizi s chodcem. Pokud automobil vyhodnotí, že danou situaci už neubrzdí, snaží se chodci vyhnout úhybným manévrem, ale vše v rámci vašeho pruhu. O zajímavou spotřebu, kterou nejspíše od hybridních automobilů očekáváte, se má mimo jiné zasloužit i 10stupňová automatická převodovka.

Diskuze ke článku
Thomasgoack
Living in France is one thing desired by many individuals. If you want to live in France then you have to get French property. You can read the advertisement section of the newspapers which has the section of houses for sale in France. After making a suitable choice, you should research about the properties for sale in France. French property is now a days very much wanted also.

If you want to live in France and spend your life there you should select a proper house. French property is not cheap and you need to make a major investment. You must also know about the properties for sale in France at various locations. The houses for sale in France come in different prices depending on the location

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze