Honda získala typové schválení pro autonomní řízení 3. úrovně

Honda získala typové schválení pro autonomní řízení 3. úrovně
Fotografie: Honda
  • Společnost Honda získala typové schválení pro technologii autonomního řízení 3. úrovně pro sériové vozy na japonském trhu
  • Honda je prvním výrobcem automobilů, který toto schválení získal
  • Model Honda Legend, který bude uveden na japonský trh na jaře příštího roku, bude prvním vozem s novou technologií „Traffic Jam Pilot“

Honda získala typové schválení pro systém autonomního řízení třetí úrovně od japonského ministerstva pro půdu, infrastrukturu, dopravu a cestovní ruch. Díky tomu lze zavést systém autonomního řízení společnosti Honda „Traffic Jam Pilot“ do sériově vyráběných vozů pro použití při rychlostech do 50 km/h na veřejných komunikacích v Japonsku. Systémy autonomního řízení třetí úrovně mohou za specifických podmínek od řidiče převzít kontrolu nad vozem.

Nejnovější generace modelu Honda Legend, která má být uvedena na trh na jaře příštího roku, bude prvním vozem, který využije možnosti autonomního řízení třetí úrovně na veřejných komunikacích. Poté, co ji řidič aktivuje, technologie „Traffic Jam Pilot“ společnosti Honda sleduje dopravní situaci na silnici a v případě, že je to bezpečné, převezme od řidiče kontrolu nad vozem. Umožňuje vozu následovat vozidlo jedoucí vpředu a zůstat v jízdním pruhu bez jakéhokoliv zásahu řidiče. Systém musí nepřetržitě sledovat podmínky na komunikaci a může být aktivní pouze při rychlosti do 50 km/h. Jakmile systém zjistí, že již nemůže fungovat bezpečně, vydá varovný signál a řidič musí bezodkladně převzít kontrolu nad vozem.

Typové schválení úrovně 3 umožňuje vozům Honda plynule přecházet mezi manuálním a autonomním řízením.

Nová technologie autonomního řízení třetí úrovně společnosti Honda doplňuje pokročilé technologie podpory řidiče první a druhé úrovně, včetně unikátní sady aktivních a pasivních bezpečnostních systémů Honda SENSING, které již Honda u svých vozů používá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze