GM představilo nový elektromobil vycházející z Boltu. V Evropě se jej nedočkáme

GM představilo nový elektromobil vycházející z Boltu. V Evropě se jej nedočkáme
  • Jeho název je Menlo EV a vychází z modelu Bolt
  • Nabídne výkon 174 koní a maximální rychlost 150 km/h
  • Je jedním z 20 nových elektromobilů, které chce GM do roku 2023 začít prodávat

Chevrolet spadající pod koncern GM poprvé představil snímky svého elektrického vozu Menlo EV. Vůz je větší a užitkovější verzí modelu Bolt a bude určen výhradně pro čínský trh, což je škoda, protože se jedná o velmi atraktivní automobil.

Chevrolet Menlo EV

Již v říjnu roku 2017 dalo GM jasně najevo, kam budou směřovat jeho budoucí kroky. Program budoucího směřování nese název All-Electric Patrh to Zero Emission, tedy „Plně elektrická cesta k nulovým emisím“, což dává jasně najevo, že si GM nechce nechat ujet vlak. V rámci tohoto programu má koncern v plánu představit 20 zcela nových čistě elektrických vozů, které se začnou prodávat do roku 2023.

A po této plně elektrické cestě se GM již vydalo. Během příštích 18 měsíců bychom se měli dočkat dvou nových vozů vycházejících z Chevroletu Bolt. A první z nich byl nyní odhalen. Jedná se o vůz spadající pod ochrannou známku Bolt EUV a nese název Chevrolet Menlo EV.

Chevrolet Menlo EV

Jeho snímky byly zveřejněny v rámci čínské prezentace společností SAIC-GM, která bude mít výrobu Menla na starost, a na svém Facebooku je zveřejnil carsnewschina.com. Vůz by měl nabídnout výkon 174 koní a maximální rychlost 150 kilometrů v hodině. Dojezd vozu však prozrazen nebyl. Co do velikosti, měří 4,66 metru, je vysoký 1,51 metru a rozvor činí 2,66 metru.

Pokud se vám elektromobil zamlouvá, pak vás ovšem musíme zklamat. V Evropě se jej nedočkáme, jelikož je určen výhradně pro čínský trh, kam by měl přijít koncem tohoto roku.

Technické parametry Chevrolet Bolt (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 166 × 1 765 × 1 594 mm, 1 625 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon150 kW, 200 koní, točivý moment: 360 Nm
Baterie60 kWh
Nabíjeníkonektory: Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 320 km
Cena od900 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze