Fotograf vzal Teslu na 11 tisíc km dlouhý výlet. S sebou měl 90 kg kabelů

2
Fotograf vzal Teslu na 11 tisíc km dlouhý výlet. S sebou měl 90 kg kabelů
  • Terénní schopnosti vyzkoušel profesionální fotograf
  • Pracovní cesta zahrnovala natáčení a focení extrémního závodu
  • Pro jistotu měl s sebou majitel 90 kg kabelů a různých adaptérů

Včera jsme vydali test Tesly Model X a pořádně jsme si ji proklepli. Na takovýto výlet bychom si s ní ale netroufli. Majitel a profesionální fotograf Chris Owen Halper se rozhodl vzít elektromobil na svou pracovní cestu. Ta se týká doprovázení a fotografování padesáti týmů z mnoha zemí světa. Jednotlivé týmy musí zdolat více než 800 kilometrů pomocí jízdy na kole, lezení po skalách a dokonce i jízdy v kánoi. A fotograf je následoval ve své Tesle Model X.

Některé úseky mají přes 300 kilometrů mezi jednotlivými čerpacími stanicemi, což je často problém i pro terénní vozy se spalovacím motorem. Pro elektromobil proto jde o opravdovou výzvu. Chris nechtěl nic podcenit, a tak si s sebou vzal snad všechny adaptéry a nabíjecí kabely co existují. Dohromady tak měl balíček pro nabíjení s váhou téměř 90 kilogramů.

Svou Teslu napakoval nejrůznějším vybavením, což uvidíte ve videu. Není divu, že musel být velice dobře vybaven – celý výlet z Toronta přes Wyoming, Utah a zpátky do Toronta znamenal 11 311 kilometrů. Zajímavostí je na těžké podmínky i auto docela dobrá průměrná spotřeba 27 kWh / 100 kilometrů. Vezmeme-li v úvahu 90kWh baterii, na jedno nabití v těžkém terénu ujel podle průměrné spotřeby zhruba 330 kilometrů. Není proto divu, že – jak sám říká – nabíjel kde se dalo.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
Alien5
Ja bych nemohl takhle nicit auto.
Radovan
To mne zatím nenapadlo, zvážit kabely, co v elektromobilu Peugeot Ion vozím. Ano, když jedu dál, do neprobádaných končin, kde jsou jen zásuvky dle evmapa.cz nebo nic, tak si beru 20 m prodlužovačku klasickou 16A 230V, ta už něco váží. Ale jinak běžně vozím nabíjecí rychlejší kabel Schuco-Yazaki/Type1 230V 16A 5 m (standardní od výrobce 10A s krabicí na kabelu Schuco-Yazaki/Type1 visí doma v garáži na zdi jako domácí nabíječka), pak 3 m kabel Mennekes-Yazaki/Type1, kabelovou redukci 400V 32A-230V 16A a kompaktní redukci 400V 16A-230V 16A. S tím se zatím vystačil všude. Nově díky wallboxům s kabelem s koncovkou Mennekes si budu muset asi pořídit i redukci Mennekes Female-Yazaki/Type1. Uvidíme, nechce se mi zatím vydávat skoro 3 tisíce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze