Ford zkouší 10 prototypů elektrického Tranzitu. Potkáte je kousek od ČR

Ford zkouší 10 prototypů elektrického Tranzitu. Potkáte je kousek od ČR
Fotografie: Ford
  • Celkově bude k dispozici 25 konfigurací
  • Na trh vůz dorazí již příští rok

Ford pustil do reálného provozu prvních 10 prototypů elektrické dodávky E-Transit. Jeho služby využijí státy, jako je Německo, Norsko a Velká Británie, přičemž podle insideevs.com se jedná o důležité jízdní zkoušky před uvedením na trh. To by mělo proběhnout již příští rok a prototypy nyní podstupují testy v poštovních, komunálních a veřejných službách. Modelová řada E-Transit dorazí v mnoha karosářských variantách.

Počítat můžeme s verzemi, jako je dvojitá kabina, skříňová dodávka, chladírenský vůz a nebo sklápěč. Ford chce celkově nabídnout 25 konfigurací s hmotností 3,5 až 4,25 tuny. Chladírenský vůz pro přepravu potravin pak nabídne 2,3 kW silný integrovaný systémem ProPower. Sklopná nástavba pak pro změnu dostane váhové senzory a majáčky. Mezi partnery patří firmy AWB, Balfour Beatty, městské služby v Kolíně nad Rýnem nebo DHL Express ve Velké Británii. Tyto společnosti budou využívat E-Transit po dobu 6 nebo 12 měsíců.

Ford E-Transit nabídne v klasické dodávkové verzi až 1 616 kg užitečného zatížení. U modelů s různými nástavbami pak tato hodnota vzroste na 1 967 kg. Vůz dostane elektromotor s výkonem 198 kW a točivým momentem 430 Nm. Motor je poháněn baterií s využitelnou kapacitou 67 kWh, což umožňuje odhadovaný dojezd až 350 km dle metodiky WLTP.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze