Ford nabízí obranu proti krádežím aut přes bezklíčové odemykání

Ford nabízí obranu proti krádežím aut přes bezklíčové odemykání
  • Ford zařadí do nabídky bezklíčové odemykání se snímačem pohybu
  • V klidovém stavu přejde ovladač do režimu spánku, takže není možné zneužít jeho signál k odcizení vozu
  • Ovladač se znovu „probudí“, jakmile se začne pohybovat
  • Fiesta a Focus dostanou nový systém už od května, další modely v průběhu dvou let

Zloději aut zneužívají stále rozšířenější systémy bezklíčového odemykání. I když má majitel vozu klíč u sebe doma, zloději dokážou speciálním zařízením jeho signál zachytit a zesílit natolik, že jim umožní odemknout a nastartovat vůz stojící před domem. Ford ale přišel na způsob, jak učinit tomuto typu krádeží přítrž.

Ford Kuga (2019)

Ovladače bezklíčového odemykání modelů Fiesta a Focus budou vybaveny novým snímačem pohybu. Pokud se takto modifikovaný ovladač nachází déle než 40 sekund v klidu, přejde do režimu spánku a žádným specializovaným zařízením nebude možné jeho signál zachytit. Ovladač se opět aktivuje, jakmile ho majitel uchopí (popřípadě zavazadlo nebo oděv, v němž je ovladač uložen) a vydá se k vozu. Jakmile se přiblíží na vzdálenost dvou metrů, vůz jeho signál zachytí běžným způsobem.

Možnost objednat přes internet zařízení, které nemá v rukou veřejnosti co dělat, je dlouholetý problém pro Ford, pro celý automobilový průmysl i pro strážce zákona,“ řekl Simon Hurr, bezpečnostní odborník Fordu. „Jsme rádi, že se nám podařilo vymyslet jednoduché, avšak účinné řešení, které zvýší úroveň zabezpečení našich nejprodávanějších modelů.“

Klíče se snímačem pohybu budou od května k dispozici pro Fiestu a Focus, nejprodávanější modely značky Ford v Evropě. Během následujících dvou let je společnost postupně zavede i do dalších modelů.

A jak se před tímto stylem krádeže chránit už nyní? Parkujete-li vůz před domem, nenechávejte klíč za vstupními dveřmi v dosahu vozu. Klíč bez snímače pohybu je případně vhodné ukládat do kovové krabice nebo speciálně odstíněného pouzdra. Stačí je dokonce zabalit do hliníkové fólie (tzv. alobalu).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze