Čínská automobilka BYD představila klíček od auta v podobě chytrých hodinek

Čínská automobilka BYD představila klíček od auta v podobě chytrých hodinek
Fotografie: BYD
  • Chytré hodinky podporují kromě schopnosti odemknout a zamknout vůz také další funkce
  • Uživateli změří kvalitu spánku i srdeční tep, ale také zvládnou na jedno nabití až 7 dní provozu

Zatímco některé automobily je možné v dnešní době odemknout nejen pomocí běžných klíčků či karty, ale také prostřednictvím smartphonu, čínská automobilka BYD šla ještě o kousek dál a nově představila klíč v podobě chytrých hodinek.

Design klíče, respektive chytrých hodinek, je poměrně běžný a kromě kovové lunety se nabízí pohled na velký barevný displej. Tlačítko v pravém horním rohu pak slouží k odemknutí vozu, zatímco tlačítko pod ním k jeho zamknutí. S hodinkami lze však pochopitelně rovněž získat kontrolu nad otevíráním/zavíráním pátých dveří, stahováním okének nebo třeba nastartováním na dálku.

BYD chytré hodinky

Kromě toho hodinky poslouží také jako zdravotní/sportovní pomocník, který zvládne monitorovat srdeční tep, kvalitu spánku či počet ušlých kroků, ale také různé sportovní disciplíny. Podle gizmochina.com mají hodinky displej o rozlišení 360 × 360 pixelů, integrovanou 200mAh baterii, odolnost proti vodě a rozumí si s telefony vybavenými operačním systémem Android a iOS. Co se výdrže týče, slibuje výrobce 5 až 7 dní na plné nabití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze