Ford má velký problém s novou Kugou. Může začít sama hořet

Ford má velký problém s novou Kugou. Může začít sama hořet
Fotografie: Ford Europe
  • Týká se to verze PHEV
  • Předejít požáru není vůbec jednoduché
  • Problém se týká až 27 tisíc vyrobených kusů

Společnost Ford má zásadní problém s novou plug-in hybridní verzí vozu Kuga PHEV. Informuje o něm autocar.co.uk a podle všeho za problémy stojí výrobní vada. Americký výrobce doslova varuje své zákazníky, aby své nové vozy nenabíjeli, jinak totiž hrozí požár.

Majitelé to budou mít s řešením závady těžké

Tohle by čekal snad jen málokdo a je otázkou, jak se něco takového může vůbec stát. Zatím to vypadá, že postižené jsou jen americké verze, které na tamním trhu nesou označení Escape. Jejich majitelům Ford doporučuje, aby auta byla neustále přepnuta do režimu EV Auto, což zabrání čistému využívání pouhé elektrické energie. Již u čtyř kusů totiž vlivem přehřátí vysokonapěťových baterií vznikl požár, který byl poměrně zničující. To aktuálně vede k zastavení dodávek nově vyrobených kusů a také ke stopce prodeje.

Aktuálně Ford pracuje na odstranění závady a pořádá svolávací akci všech potenciálně nebezpečných kusů. A jak vlastně může k požáru dojít? Podle všeho stačí jen to, aby vozidlo stálo v klidu na místě a mělo zcela nabité baterie. To je poměrně zvláštní situace, které se tak úplně „nejde“ vyhnout. Problém se navíc týká všech kusů, které byly vyrobeny do 26. června 2020. Konkrétně jde tedy asi o 27 tisíc aut, u kterých se může tato nebezpečná závada projevit.

Technické parametry Ford Kuga (2019) základní

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 626 × 1 883 × 1 666 mm, 1 844 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon + 165
Baterie14,4 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze