Firmy Bosch a Pirelli budou společně pracovat na inteligentní pneumatice

Firmy Bosch a Pirelli budou společně pracovat na inteligentní pneumatice
Fotografie: Pirelli
  • Cílem spolupráce je zajistit vyšší bezpečnost a komfort, stejně jako vylepšit jízdní dynamiku vozidel
  • Společnosti Pirelli a Bosch usilují o využití technologie MEMS pro aplikace v pneumatikách

Pirelli oznámilo start spolupráce s německou technologickou firmou Bosch, který má poskytnout odborné znalosti v oblasti hardwaru a softwaru, s cílem vytvořit inovativní softwarová řešení a jízdní funkce prostřednictvím senzorů integrovaných přímo do pneumatik. Nové technologie by měly zajistit vyšší bezpečnost, komfort i udržitelnost, stejně jako vylepšit jízdní dynamiku vozidel.

Pirelli Cyber Tyre představuje celosvětově první systém využívající pneumatiky s integrovanými senzory, které sbírají data a přenášejí je do vozidla k okamžitému zpracování. Bosch již v rámci prvního společného projektu s výrobcem hyperautomobilů Pagani Automobili vyvinul systém ESP speciálně uzpůsobený pro pneumatiky Pirelli. A právě díky „Pirelli Cyber Tyre“ u modelu Pagani Utopia Roadster jsou přenášeny klíčové informace o pneumatikách do řídicí jednotky ESP pro maximální využití specifických vlastností a výkonu pneumatik pro vyšší bezpečnost a optimální přizpůsobení jízdním podmínkám.

Spojením znalostí Bosch s technologiemi integrovanými v pneumatikách společnosti Pirelli bude možné sbírat, zpracovávat a přenášet data o pneumatikách v reálném čase, a poskytovat tak elektronickému řídícímu systému vozidla potřebné parametry s využitím technologie BLE (Bluetooth Low Energy). Společnosti Pirelli a Bosch také nyní usilují o využití technologie MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) pro aplikace v pneumatikách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze