Faraday Future neplatí faktury, výroba elektromobilu se nestíhá

Faraday Future neplatí faktury, výroba elektromobilu se nestíhá
  • Výstavba továrny se pozastavila
  • Vůz se k zákazníkům pravděpodobně dostane až v roce 2018
  • Firma čelí kritice

Start-up Faraday Future soustředící se na výrobu elektrických automobilů vypadal společně s Fiskerem a Lucid Motors jako vážná konkurence Tesly. Již během příštího roku měl přijít na trh první model, a sice SUV. Budoucnost je však nyní nejistá. Výstavba továrny v Nevadě nejde podle plánu, protože automobilka nezaplatila faktury stavební firmě.

Výstavba továrny bude pozastavena až do začátku roku 2017. Anonymní zaměstnanec společnosti Faraday Future se nechal slyšet, že se první elektromobily k zákazníkům určitě nedostanu do konce roku 2017, což byl původní plán automobilky. Doufáme, že automobilka alespoň předvede budoucí sériový automobil na konferenci CES v Las Vegas.

Společnost nedávno vydala další video, ve kterém svůj vůz srovnává s modely Tesla Model X, Bentley Bentayga nebo Ferrari 458 Italia. Bohužel, výsledky jsme se nedozvěděli, za což firma na kanálu YouTube sklízí kritiku. Většina diváků označuje videa jako tzv. „clickbait“ a celý „humbuk“ kolem automobilky je podle většiny přehnaný. Už v lednu se ale dozvíme, jestli to automobilka myslí s elektromobilitou skutečně vážně. Je pravda, že automobilka zatím neukázala víc než pár teaserů a velmi zamaskovanou krabici.

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze