E.ON má první Hypercharger. Spustil ho v Dolním Dvořišti

12
E.ON má první Hypercharger. Spustil ho v Dolním Dvořišti
Fotografie: E.ON
  • E.ON měl dosud všechny nabíječky v Česku od ABB
  • To se nyní mění, v Dolním Dvořišti vyrostl Alpitronic Hypercharger

E.ON Drive pokračuje v systematickém vykrývání hlavních silničních tahů a nově obohatil svou síť rychlonabíječek o stanici v Dolním Dvořišti, poblíž hraničního přechodu do Rakouska. Uživatelé výhodnějších českých paušálů si tak budou moci doplnit baterii před vstupem k našemu jižnímu sousedovi, kde je dobíjení dražší. Půjde jim to rychle, protože nový stojan dodal místo dosud výhradního dodavatele ABB nově Alpitronic a jde o Hypercharger, dobře známý ze sítě PRE, nastavený na výkon 75 kW (CCS), respektive 62,5 kW (CHAdeMO). Nechybí samozřejmě ani AC konektor s výkonem 22 kW (některé stanice ABB u E.ON nabízejí 43 kW, avšak elektromobilů, schopných tento výkon využít, je jako šafránu), takže se u jediného stojanu mohou současně nabíjet dvě vozidla. A samozřejmě lze zjistit obsazenost, a to jak v aplikaci, tak na webu E.ON Drive. Dobíjet zde mohou registrovaní i neregistrovaní klienti.

E.ON Drive v tuto chvíli provozuje už více než 120 nabíjecích stanic, z toho 35 v jižních Čechách. Celkem čtyři z tohoto počtu jsou stejnosměrné rychlodobíjecí, zbytek připadá na střídavé AC stanice. Z tohoto počtu postavil E.ON 21 stanic a zbylé jsou v partnerském režimu, to znamená že je postavil jiný subjekt a E.ON Drive je spravuje a plně integruje do své sítě. Stanice v Dolním Dvořišti vznikla v rámci dotačního projektu Výstavba sítě rychlodobíjecích stanic E.ON, financovaného z Operačního Programu Doprava Ministerstva dopravy České republiky.

Tuto stanici už samozřejmě najdete v naší mapě nabíjecích stanic.

Diskuze ke článku
Jiri Slavik
Jiri Slavik
Samozřejmě lepší jeden stojan než žádný. V dnešní době ale stavět cokoliv s menším výkonem než 150 kW je k ničemu. Já myslím že ideální jsou hnízda minimálně 5 stojanu každých 150 km.
Alex Ander
Alex Ander
Naposledy upraveno: 14. 9. 2021 17:22
Chapu spravne, ze na hlavni tah umistili celej jeden stojan se dvema koncovkami, navic jedna z nich je pro vetsinu bez redukce nepouzitelna? To je vtip??
Benzinku s jednim stojanem najdeme snad jen v nejvic zapadle vesnici. I tam ho auto obsadi max. na 3-5 minut. Jak si to predstavuji odbornici z E.ONu?
Jerry P
Jerry P
V srpnu jsem byl na Lipně a kvůli absenci rychlonabijevky jižně od Českých Budějovic jsem jel raději naftakem.
Martin Lacina
Martin Lacina
Hypercharger 75kW… :-)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze